Zákulisí natáčení krimiseriálu Clona: Kolaps na place! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zákulisí natáčení krimiseriálu Clona: Kolaps na place!

Natáčení se neobešlo bez komplikací...
Natáčení se neobešlo bez komplikací... (Česká televize)

Neskutečná rychlost dvou nablýskaných sporťáků, kouřící pneumatiky, ostrá světla a pak rána! Tak vypadala akční scéna prvního dílu nového krimiseriálu ČT Clona. Režisér Tomáš Řehořek (27) na ni bude hodně dlouho vzpomínat. Při jejím natáčení totiž omdlel!


„Seděl jsem s kamerou na zadním sedadle jednoho z aut, abych mohl natočit subjektivní záběr řidiče při jízdě. Když kaskadér šlápl na plyn a auto zrychlilo z nuly na sto během necelých tří vteřin, nejen, že mi vypadla kamera z ruky, ale na moment jsem ztratil vědomí,“ prozradil deníku Aha! Tomáš Řehořek. „Bylo to něco neuvěřitelného. Ještě dva dny poté jsem nemohl sednout do auta a jen jsem chodil pěšky,“ vzpomíná režisér na své nejdramatičtější natáčení.

Tuhle scénu odnesly i stovky pražských řidičů. Kvůli zběsilé honičce filmaři zabrali na celou noc dvě frekventované pražské ulice. „Uzavřeli jsme Českomoravskou ulici u areny a druhou pod Nuselským mostem. Samotná srážka se točila v noci pod viaduktem v Karlíně. Na místě jsme pro všechny případy měli i záchranku,“ sdělil vedoucí produkce Luděk Valchar. Jak se ukázalo, sanitka se nakonec hodila...

Další Případy 1. oddělení budou!

Úspěšný krimiseriál Případy 1. oddělení s Bolkem Polívkou v roli vyšetřovatele se dočkají pokračování. Česká televize už si plácla se scenáristy Josefem Marešem a Janem Malindou. Druhá řada bude mít ale jen šest až osm dílů. „Po dopsání posledního dílu jsme o pokračování vůbec neuvažovali. Nečekaně pozitivní ohlasy nás ale přinutily začít o tom přemýšlet. Abychom zvládli pokračování, za kterým si oba budeme stát, rozhodli jsme se pro kratší sérii,“ vysvětlují scenáristé



Přečtěte si
setroseuros
1. 5. 2014 • 15:14

diskuse k I.Bartosove byli vsude zrusene! ??? proc? ceho se kdo boji?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.