Noční drama s Kubíkem... Úprk a pak... Maminko, proč pláčeš? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Noční drama s Kubíkem... Úprk a pak... Maminko, proč pláčeš?

 (Aha! – Dalibor Puchta, Marek Pátek)

JEVANY – Ztichlými Jevany se rozléhá hlasitý dětský nářek, který rve srdce. Plačící Jakoubek Svoboda (1,5) se nedokáže smířit s tím, že ho jeho maminka Vendula (34) bere po deseti dnech od jeho milované chůvy, která ho po smrti otce, hitmakera Karla Svobody (†68), zahrnula něhou a láskou. Vendula se svého syna marně snaží utěšit.

Potemnělé Jevany vyděsil nářek Svobodova syna

Nakonec zoufale rezignuje a plačící miminko upoutává do dětské autosedačky svého luxusního mercedesu. Startuje a co nejrychleji z prokletých Jevan, plných strašlivých vzpomínek, odjíždí!

Jakoubek hlasitě vzlyká i o několik desítek minut později, kdy ho Vendula vyndavá z auta a odnáší do jednoho z potemnělých paneláků v Říčanech. V něm bydlí její nejlepší kamarádka Simona Pizzingerová. A právě v jejím bytě se teď Vendula se svým uplakaným synem, který vůbec nechápe, co všechno se kolem něj děje, ukrývá před světem. „V Jevanech už prostě nemůžu žít. Ten dům je prokletý, staly se v něm strašné věci,“ vysvětluje Vendula.

Druhý den ráno už Vendula vzala kočárek, nasadila si batoh a s Kubíkem vyjela na procházku přímo do centra Říčan. „Snažím se prostě zase začít žít normálním životem,“ vysvětlovala několika šokovaným chodcům, kteří ji na ulici poznali. Když jí pak jedna paní přímo na chodníku objala a popřála sílu, aby se s tou strašnou tragédií vypořádala, už to Vendula nevydržela. Usedavě se rozplakala přímo na ulici!

„Vůbec nechápu, co ty Karlovy děti dělají. Asi jim jde jen o majetek. A mně by přitom stačilo bydlet v tom dvoupokojovém bytě, kde jsem teď,“ zavzlykala. „Maminka beká. Ploč?“ zažvatlal překvapený Jakoubek z kočárku, když uviděl, jak mamince stékají potoky slz po tváři. „Kubíku, to bude dobrý, jen je mi najednou zase strašně smutno,“ odpověděla mu Vendula a kapesníkem si osušila oči. Společně pak dojeli až do květinářství, které Svobodová spolu s Pizzingerovou vlastní. „Občas sem chodím vázat a prodávat květiny. Člověk přijde na úplně jiné myšlenky,“ svěřila se v minulosti Vendula. Práci s květinami a výlety s Kubíkem jsou teď jediným Venduliným lékem na její ohromný smutek.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.