Vendula Svobodová se rve s krutým osudem - Karle, tví kamarádi se na ni vykašlali | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vendula Svobodová se rve s krutým osudem - Karle, tví kamarádi se na ni vykašlali

Vendule Svobodové se sebevraždou manžela zhroutil svět a zůstal jí pouze osmnáctiměsíční syn Jakub.
Vendule Svobodové se sebevraždou manžela zhroutil svět a zůstal jí pouze osmnáctiměsíční syn Jakub. (Aha! – Dalibor Puchta)

JEVANY – Vendula Svobodová (34). Národ ji miloval. Prožíval s ní její tragický životní příběh, plakal, když jí na leukémii umírala její čtyřletá dcera Klárka. Byla zvolena celebritou roku, stala se první dámou české charity. Teď jí osud zasadil další těžkou ránu. Její manžel, slavný skladatel Karel Svoboda (†68) se zastřelil.

Petr Janda šokuje: Kdyby byla doma, nestalo se to

A národ opět trpí s ní. Je jednou z mála bohatých žen, které český lid miluje. A v médiích s ní trpí i kolegové, kamarádi, umělci. Jenže vše je možná trochu jinak…

„Ani jedna z těch »smutných« osobností, které se v novinách vyjadřují ke Karlovi, se mi neozvala. Upřímnou soustrast mi vyjádřil jedině Michal David,“ přiznala se slzami v očích včera Vendula. Karel Gott, Lucie Bílá, František Janeček a další… Nikdo jí prý neposlal ani textovou zprávu. Proč? Někteří jen možná cítí ostych a nechtějí jitřit bolavou ránu. Někteří ji však už od samého počátku manželství s Karlem Svobodou nemají příliš v lásce.

„Snažím se na tomhle světě přežít. Zůstala jsem sama s Kubíkem, tak se prosím nezlobte, ale nechce se mi o tom všem ještě mluvit. Všechno vám ale určitě rádi řeknou všichni ti Karlovi nejlepší známí a kolegové, kteří se teď objevují v novinách. Je od nich hezké, jak na manžela vzpomínají, ale kromě Michala Davida mi z nich nikdo ani nekondoloval,“ přiznává zdrcená Vendula. Naznačuje tak, že pro český showbyznys je už od svatby s Karlem Svobodou naprostý vzduch a člověk, kterého přehlížet není žádný zločin!

„Nás s Helenou Vendula určitě nemyslela. Vždyť jsme s ní dennodenně v telefonickém kontaktu! Sice jsme v Polsku, a tak za nás vyřizuje věnec manažer Janis Sidovský, ale nebyli jsme to rozhodně my, kdo by jí neprojevil soustrast,“ řekl nám Martin Michal, manžel Heleny Vondráčkové. „Vendule jsem samozřejmě předevčírem telefonem kondoloval,“ brání se i režisér Svobodova posledního muzikálu Golem Filip Renč. Svobodův blízký přítel Karel Gott včera nebral telefon, protože koncertuje v Německu. Také Lucie Bílá nebrala telefon, ani nereagovala na zaslanou esemesku.

A pak jsou tu ti, kteří Vendulu příliš nemilují. Už v pořadu Třináctá komnata, který Česká televize vysílala v březnu loňského roku, Svobodovi přiznali, jak se od Karla a jeho novopečené manželky krátce po svatbě většina známých odvrátila. „Začátek nebyl pro Vendulu vůbec jednoduchý. Spousta mých »přátel« se zachovala velice tvrdě. Přestali s námi úplně komunikovat. Se mnou mluvili jen někteří z nich, s Vendulou už vůbec nikdo,“ řekl tehdy sám Svoboda. Vendula k tomu ve stejném dokumentu dodává: „To byly věci, které pro mě znamenaly probrečené noci do polštáře. Vždyť jsem mu nerozvedla manželství, ani nikomu jinému neublížila!“ zoufala si Svobodová.Mezi českými celebritami se vypráví, že se tehdy všichni Svobodovi posmívali především za to, že naletěl dívce, která jde po penězích!

„Nikdo z nás nevěřil, že by si ho vzala z lásky. Co na něm mohla vidět jiného než jeho finance? Až když začala po smrti své holčičky s nadací Kapka naděje, začala mít v showbyznysu větší respekt. Jak se ale zdá, zdaleka ne všichni už jí odpustili,“ přiznal deníku Aha! i jeden ze známých zpěváků, který si ovšem nepřál zveřejnit jméno. „On mi ale tehdy výpis z konta neukázal,“ hájí se ale v Třinácté komnatě Vendula. Tvrdí, že to nebyla ona, kdo by Karla Svobodu uháněl. „Karel mě tehdy tak dlouho přemlouval, až jsem podlehla,“ vzpomínala na začátek jejich vztahu.

Možná i tato nedůvěra kolegů je důvodem, proč se lidé, jako jsou Karel Gott, Petr Janda, Lucie Bílá, František Janeček a další Vendule po smrti Karla neozvali.

Například Petr Janda včera v Křížovém výslechu na Frekvenci 1 nepřímo potvrdil, že Vendulu nemá zrovna v lásce. „Karla jsem navštěvoval hlavně v době, když měl první ženu, to jsem tam byl pečený vařený. Ale jak potom zemřela, jezdil jsem tam hodně málo,“ řekl Petr Janda a dodal: „Když člověk překročí určitý věk a najde si mladou bytost, tak touží po tom, aby s ním sdílela ten osud, a pokud ta žena nebývá často doma, nebo má moc práce a nevěnuje se mu, tak tím určitě trpí. Myslím si, že kdyby Vendula v ten den doma byla, tak se to nestane.“

Chytnou se teď on a jeho kolegové za nos a alespoň ze slušnosti Vendule zavolají, aby jí poskytli několik slov útěchy? Ať už je totiž Vendula jakákoli, v těchto dnech se rve statečně s krutým osudem. A rve se, jak umí. Už jednou přišla o milovaného člověka, když jí zemřela malá Klárka. A teď odešel táta jejího syna. Možná, že někoho udivuje, že Vendula neleží zhroucená v nemocnici, možná ji někteří nemilovali… Ale právě v těchto dnech je to především žena, matka malého syna, která se potýká s obrovskou rodinnou tragédií. A bojuje s ní statečně, i když třeba trochu po svém…

Golem smutní za Svobodu

PRAHA – Lidé z muzikálu Golem se rozhodli uctít smrt skladatele Karla Svobody (†68), který je autorem hudby tohoto muzikálu. „Vzhledem k tragickému úmrtí Karla Svobody jsme se rozhodli zrušit dnešní losování 50 000 diváka.

Hodnota zájezdu, který měl být darován vylosovanému, bude věnována na charitativní účely. Před představením uctíme památku Karla Svobody minutou ticha a Filip Renč pronese krátkou řeč, vzhledem k tomu, že dnes budeme hrát poprvé od tragické události,“ píše se v tiskovém prohlášení představitelů muzikálu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.