Peněženka Karla Gotta úpí: Musí cvakat ranec a je to k ničemu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Peněženka Karla Gotta úpí: Musí cvakat ranec a je to k ničemu!

Karel Gott má kolem autorských práv k písním mnoho vyřizování.
Karel Gott má kolem autorských práv k písním mnoho vyřizování. (Foto: Aha! - David Malík)

Někdo by si mohl myslet, že božský Karel jen s otevřenou náručí přepočítává astronomické částky, které mu show byznys vydělal a stále vydělává. Je to ale pravda jen částečně. Mistr občas musí vyhazovat peníze i úsilí doslova do kanálu. Mohou za to nenažrané gramofonové společnosti, které se přiživují na slávě a schopnostech druhých.

Čerstvou novinku Dotek lásky 2 má následovat další díl a uzavřít tak jednu tematickou řadu. A právě při té příležitosti si božský Kája postěžoval na potíže, které ho potkávají a zároveň stojí značné částky. Jde o autorská práva k převzatým písním. "Získat povolení je čím dál těžší. Některé agentury dokonce chtějí slyšet už hotový snímek," říká Gott.


Na dotaz, zda takovou nahrávku musí sám dotovat pokračuje: "Ano, celou píseň se všemi náklady, s investicí do studia, muzikantů i do techniky. My jim snímek pošleme, aby jej mohli posoudit a pak se teprve rozhodnou, zda nám to povolí, nebo ne."
Kdyby záleželo jen na samotných umělcích, jejichž písně si Karel chce převzít do repertoáru, problém by neexistoval. "Oslovíme je, jestli jim nevadí, že jejich písničku budu zpívat. A nestalo se, že by nesouhlasili." Karel Gott ovšem podotýká, že kolegy ze zahraničí oslovují pouze, pokud jsou ještě naživu.



Přečtěte si
emyd
20. 11. 2013 • 08:45

Ale to je me lito,opravdu chudak Karel

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.