Několik hodin před smrtí... Jiráskovou krmili stříkačkou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Několik hodin před smrtí... Jiráskovou krmili stříkačkou!

Šírová si nemocnou herečku několikrát vyfotila. Snímky teď ve své knize zveřejnila.
Šírová si nemocnou herečku několikrát vyfotila. Snímky teď ve své knize zveřejnila. (Foto – kniha Kdo se bojí Jiřiny Jiráskové?)

Sebemenší detaily! Přesně ty zanesla autorka Zdena Šírová (66) do knihy Kdo se bojí Jiřiny Jiráskové?. Důkladně v ní popisuje poslední hodiny života legendární herečky. Společnice a ošetřovatelka Šírová prý musela Jiráskovou (†81) krmit injekční stříkačkou!

Při čtení knihy běhá mráz po zádech. Celý národ věděl, že na tom Jirásková není zdravotně dobře. Nikdo však netušil, v jakém stavu skutečně byla. „Přibližuji naplněnou stříkačku k jejím ústům. Poslušně polyká všechno, co jí servíruji,“ popisuje Šírová situaci z neděle 6. ledna. Jiráskové tehdy zbývalo jen několik hodin života. Stříkačkou se Šírová snažila vpravit do vyčerpaného těla filmové legendy alespoň vodu nebo džus.


Když pak během neděle zjistila, že Jirásková nemá vůbec chuť na cigaretu, tušila, že její odchod ze světa se přiblížil. „Máš chuť na cigaretu? Neodpoví. Zkouším jednu zapálit a dát do její ruky. Není schopná sevřít ji mezi ukazováčkem a prostředníkem jako obvykle. Držím cigaretu, zastrkuji ji do pusy jako stříkačku, jen doufám, že místo šluků nezačne polykat,“ popisuje v knize Zdena Šírová.
Byla to poslední cigareta, kterou Jiřina Jirásková vykouřila. V noci z neděle 6. na pondělí 7. ledna odešla ve spánku do hereckého nebe.

Kdo je Zdena Šírová?
O Jiráskovou se starala v posledním roce jejího života. Byla jednou z jejích společnic. O napsání knihy prý herečka Šírovou sama požádala. Spolu s ní chodil za Jiráskovou také její syn David Šír (30), který se živí jako imitátor Felixe Holzmanna (†81). Po smrti Jiráskové si přímo v hereččině bytě zapálil její cigarety. Nervově prý neustál, když Jiřinku viděl v rakvi na zemi.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.