Nová fakta o stavu Jany Brejchové: Bojuje o život na koronárce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nová fakta o stavu Jany Brejchové: Bojuje o život na koronárce!

Tereza odchází z nemocnice od své matky. Unavené oči schovává za brýlemi.
Tereza odchází z nemocnice od své matky. Unavené oči schovává za brýlemi. (Foto Aha! – Pavel Machan, ara)

Po srdečním kolapsu leží herecká legenda Jana Brejchová (73) na koronární jednotce ve Fakultní nemocnici na pražských Vinohradech už od pondělního večera. Tereza Brodská (45) ale mohla svou matku navštívit až včera odpoledne.

„Maminka už není v ohrožení života. Komunikuje. Jinak nemohu opravdu nic říkat. Je to velice bolestivá, citlivá, rodinná záležitost. Nezlobte se,“ reagovala na dotaz deníku Aha! Tereza, když v slzách opouštěla nemocnici.


Podle lékařů by jakákoli návštěva Brejchové, jejíž organismus je momentálně závislý na přístrojích, herečku zbytečně vyčerpávala. „K paní Brejchové nikdo nesmí. Pacientka musí nabrat síly a nikoli se vyrušovat cizí energií,“ řekli nám v nemocnici. Výjimku dostala jen dcera Tereza.
Brejchová musí bojovat o život především sama. To deníku Aha! potvrdila i její nejlepší kamarádka Pavlína Filipovská (72). „Za Janou se nesmí. Nebylo by to dobré ani pro ni, ani pro lékaře, na nichž teď závisí její život,“ řekla herečka a zpěvačka. A dodala, že se na zdravotní stav své kamarádky samozřejmě informovala, a to u jejího lékaře, který se o Brejchovou léta stará. „Volal na Vinohrady, zjistil, jaké Janě podávají medikamenty, a řekl mi, že je v dobrých rukou. Že ale vážně potřebuje klid a žádné návštěvy,“ prozradila Filipovská. Ta Janu Brejchovou, která trpí už několik let ateroskleózou, tedy zužováním cév v celém těle i mozku, viděla naposled před týdnem. „Vypadala skvěle, bylo jí báječně. No ale u její nemoci to vždycky může najednou špatné, je to jako blesk z čistého nebe,“ dodala Filipovská s tím, že doufá v kamarádčino uzdravení.



Přečtěte si
bluedream
9. 10. 2013 • 17:30

Chudák Terezka, když na ni hyeny z bulváru číhají i ve špitále, pasouc se na jejím utrpení. To je k zblití.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.