Kristian Kodet (65) se pochlubil svým hrobem a pronesl: Letos bych měl umřít! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kristian Kodet (65) se pochlubil svým hrobem a pronesl: Letos bych měl umřít!

Kristian Kodet se chlubí novým hrobem.
Kristian Kodet se chlubí novým hrobem. (Týdeník Sedmička)

Kristian Kodet, světově uznávaný akademický malíř, má velmi svérázný smysl pro humor. Nejenže vtipkuje o své smrti, navíc se pochlubil i hrobem, do kterého se údajně vcelku brzy chystá…

Hrob, zářící novotou, má Kodet v nenápadné vsi na Táborsku. Ve stejné vesnici, kde si před léty pořídil faru. A pod zemí už na něj prý čekají táta s dědečkem, které sem převezl z Prahy. „My máme rodinou hrobku ve Strašnicích, kde to není vůbec malebné,“ řekl týdeníku Sedmička malíř, který se prý proto rozhodl své předky přestěhovat. Ve Strašnicích se mu totiž nelíbil hluk tramvají z ulice i strašná špína.

Poslední kapkou prý bylo, když dal v Praze na hrob kytici, odskočil si na minutku sehnat sirky na zapálení svíček, a květy mezitím někdo ukradl. „Takže jsem přenesl celý ten hrob a nechal si udělat nový. Táta a děda se mnou jeli vozem,“ řekl týdeníku Kodet, který už prý navíc počítá, kdy se na věčnost odebere sám. Vychází z toho, že už mu je 65 let a jeho příbuzní vždy umírali přibližně v tomto věku. Jeho táta v 64 letech, bratr Jiří pak v šedesáti sedmi letech. „Čistě teoreticky bych letos měl umřít,“ uzavřel poněkud morbidní povídání Kristian Kodet.



Autor:  ph

Přečtěte si
hrabenkaostrovinova
2. 9. 2013 • 10:40

V 65 letech? Já mám otce 96 roků. Ale záleží na mnoha věech, t jistě. nebo ho to už nebaví? No je to tady občas na zvracenou.

karel
2. 9. 2013 • 10:08

No tak minimálně chlastá tak, že se na to odpovědně připravuje

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.