Majitel kardiostimulátoru Jiří Krampol šokoval: Moc času už mi nezbývá... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Majitel kardiostimulátoru Jiří Krampol šokoval: Moc času už mi nezbývá...

Jiří Krampol
Jiří Krampol (Aha! – Marek Pátek)

Přestože by mu to nikdo nehádal, »český Belmondo«, Jiří Krampol dnes slaví 75. narozeniny! Co by si jubilant nejvíc přál? Ještě aspoň jednu tak pěknou roli, jakou měl v právě reprízovaném seriálu Synové a dcery Jakuba skláře!

Přestože si zahrál ve dvou stovkách filmů a desítkách seriálů, žádná role nepředčila postavu hostinského Pepy Cirkla. Krampol si ale nestěžuje.
„Jsem optimista, pořád čekám. Ale moc času už mi nezbývá.

Stáří má přesto pár výhod. Můžete si říkat co chcete, a je vám jedno, co si kdo o vás myslí. Na druhou stranu se nedá moc plánovat dopředu. I když bych si na pěkný seriál pořád ještě troufl bez toho, že by museli mít v záloze nějakého dubla,“ směje se herec, který má nejen podobnou vizáž, ale i stejnou kondici jako jeho o pět let starší francouzský kolega Jean-Paul Belmondo.Ten se také ani v těch nejnáročnějších filmových scénách nikdy nenechal zaskakovat kaskadérem.


Krampol neměl dubléra ani při natáčení »Jakuba skláře«. A to i přesto, že musel z hodiny na hodinu omládnout o 30 let!  „Byli jsme s Petrem Kostkou, který mi hrál bráchu, už zralí chlapi. Scénář ale předepisoval patnáctileté klučíky,“ vzpomíná dnešní oslavenec. „V maskérně nám nalepili na obličej nějaké speciální gumičky, které vytáhly kůži, nasadili nám paruky a navlékli nás do chlapeckých oblečků. Vypadal jsem jako stažený králík,“ směje se Jiří.

„Petr se zase proměnil v mladého Japonce. Když přišel režisér Dudek, tak se nás lekl. Pak si nějak zvykl, jenže my se s Petrem na sebe nemohli podívat, protože jsme okamžitě vybuchli smíchy a ty gumičky odlétaly,“ vzpomíná Krampol na natáčení své životní postavy, za kterou dokonce dostal diváckou cenu Zlatý květ.

Rozděleni při porodu
Krampol si vysloužil přezdívku »český Belmondo« nejen tím, že francouzského herce dabuje. Oba jsou si neuvěřitelně podobní a i v »seniorském« věku si díky posilovně a pravidelnému cvičení mohou dovolit odhalit svá vypracovaná těla u bazénu.

Přečtěte si
pelagie
11. 7. 2013 • 16:16

Kde jste to sebrali ?? I Belmondo má svůj zenit už dávno za sebou ... dle posledních fotografiií je to dědeček po mrtvici, tak nepište takové hovadiny , že je ještě jůra.....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.