Hvězda Sanitky Jaromír Hanzlík: Proč se obává pokračování? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Hvězda Sanitky Jaromír Hanzlík: Proč se obává pokračování?

2013 ... a v nových dílech, do kterých se mu původně moc nechtělo.
2013 ... a v nových dílech, do kterých se mu původně moc nechtělo. (Pavla Černá )

Když režisér Filip Renč (47) chystal natáčení druhé řady kultovního seriálu Sanitka, řešil velký problém. Podle informací magazínu Aha! TV se totiž klíčovému herci Jaromíru Hanzlíkovi (65) alias doktoru Vojtěchu Janderovi do pokračování vůbec nechtělo.

Renč musel oblíbeného herce nejprve přesvědčit, že projekt bude dobrý a nemusí se ničeho bát. „Hanzlík byl velmi opatrný. Bál se, aby nešlo o špatnou nastavovanou kaši. Po přečtení scénářů a smluvních podmínek ale nakonec na natáčení kývnul,“ řekl nám zdroj ze štábu.

Práce na druhé řadě Sanitky ale provázelo daleko více komplikací. Třeba spory režiséra první série Jiřího Adamce (65) s Renčem o to, kdo tedy bude pokračování točit. „Nemocnici na kraji města točil pokaždé jiný režisér. Čelisti rovněž tak. Stejně tak Harryho Pottera.

To je běžná věc a závisí na rozhodnutí producenta a scenáristy. Ve filmu nikdo nemá nárok na definitivu, protože tu funguje systém nabídky a poptávky,“ komentoval to tehdy Renč. České televize bude celé léto každé pondělí opakovat původní Sanitku z roku 1984. Na podzim pak poběží třináct nových hodinových dílů.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.