Pravda o filmu Účastníci zájezdu: Netočilo se v Chorvatsku a herci se třásli zimou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pravda o filmu Účastníci zájezdu: Netočilo se v Chorvatsku a herci se třásli zimou!

Fotografie
Fotografie (internal)

Od té doby, co se letní komedie Účastníci zájezdu (2006) proslavila, nemůže se herec Bohumil »Bob« Klepl (55) ukázat v Chorvatsku. Ne, že by snad během natáčení způsobil nějaký skandál, ale za všechno může jeho filmová postava milého páprdy, kterou ztvárnil.

Prostě je u moře pomalu známější než doma v Čechách. „Každý rok beru svou rodinu do Baška Vody, to už je taková naše tradice. Jenže Chorvatsko, to je prostě Česko, takže jsem to fakt schytal. Pořád jsem slyšel: Hele, to je vorvaň! Ne, to není, ten by do Chorvatska nejel. Já ti říkám, že je to on! Takže na pláži tam nikdy dlouho nevydržím. Chodívám ráno, od sedmi do desíti, kdy na pláž začínají přicházet růžově opálení krajané. Pak až odpoledne kolem páté,“ uvedl Bob.

Proč měli sedmihodinové zpoždění?

Spojit práci s dovolenou se v tomhle případě přímo vybízí. Opak byl ovšem pravdou. O žádnou idylku se rozhodně nejednalo. Točilo se nikoliv v Chorvatsku, jak se ve filmu uvádí, ale v Itálii a natáčení vůbec nebylo jednoduché. „Spousta z nás hrála paralelně večer v českých divadlech,“ popsal Bob Klepl.

Jen pro představu, ten v té době měl zhruba patnáct představení do měsíce. „V podstatě to vypadalo tak, že ráno jsem sedl do auta, pak mě dovezli na pláž, kde se točilo tak hodinu a večer už byl zpátky v divadle. Každý den jsme po skupinkách odjížděli auty domů,“ dodal.

A došlo i na pořádné komplikace. „Jednou se takhle skupinka herců zasekla v Rakousku, a to se zrovna měla točit hromadná scéna. Museli jsme na ně čekat sedm hodin,“ zavzpomínal jeden ze členů štábu.


Moře mělo třináct stupňů

Část filmu se natáčela přímo v autobuse, což bylo dost náročné. „Aby byl prostor pro kameru, musela se neustále vyndávat a nandávat sedadla. Navíc to muselo být za jízdy, takže se třeba celou noc jezdilo na dálnici mezi Brnem a Prahou, aby se udělalo pár záběrů,“ prozradil člen štábu.

Další komplikací bylo samotné natáčení v Itálii. O krásném počasí a ideálních teplotách si všichni mohli nechat zdát. „Letní počasí panovalo jen zdánlivě. Ve skutečnosti bylo dost chladno, teplota v moři měla pouze třináct stupňů,“ dodal.

Jastraban s Noskem nemohli na ulici

Přes všechny tyto útrapy se ale film vyplatil. A to doslova. V kinech ho navštívilo téměř milion diváků, tudíž výdělek činil skoro 77 milionů korun. Směle se začalo hovořit o pokračování, k však realizaci však zatím nedošlo. A ještě jedna pikantnost na závěr. Adrian Jastraban (44) a Jaromír Nosek (35), kteří ztvárnili homosexuální pár, museli ještě několik let poté na ulici čelit posměškům a narážkám na své role. Naopak jim od ctitelů přicházely i zamilované dopisy.


Zajímavosti

• O natáčení Účastníků zájezdu jako celovečerního filmu se tvůrci rozhodli až po úspěchu Románu pro ženy, taktéž natočeného podle předlohy a scénáře Michala Viewegh.

• Scéna, ve které Denisa, tedy Kristýna Leichtová svlékne horní díl plavek, se umístila mezi stovkou nejlepších českých erotických scén.

• Ústřední píseň nazvanou Nevinná zpívá David Kraus.

Přečtěte si
atakdale
11. 6. 2013 • 11:51

netočilo se v itálii, ale ve slovinsku

verun1989
10. 6. 2013 • 17:49

Jo je to jeden z nejlepších filmů- s tím souhlasím,ale ne 90. let, když je to natočeno v roce 2006.

hillaarkaa
10. 6. 2013 • 15:17

Koukám redakční šotci mají dnes ššoustací žně .Svoboda se švédskou trojkou s Machálkovou,támhle pekáč,tady vagína... :-

janyna
10. 6. 2013 • 13:37

tak, tak - super

calwin
10. 6. 2013 • 09:17

Je to jeden z nejlepších filmů devadesátých let

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.