Záhadný soud s Rychtářem: Proč zmizely důkazy? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Záhadný soud s Rychtářem: Proč zmizely důkazy?

Rychtář se u soudu netvářil příliš šťastně.
Rychtář se u soudu netvářil příliš šťastně. (Pavel Machan,Ringier Axel Springer / Paparazzi)

To, co se přihodilo u obvodního soudu v Praze–Vršovicích, by nejspíš bylo oříškem i pro zkušeného detektiva. Důkazní nahrávka, na které milenec zpěvačky Ivety Bartošové (46) Josef Rychtář (54) oplzle nadává právničce své exmanželky Dariny Nové (55), se totiž záhadně ztratila z policejního spisu! Kdo v tom má prsty?

Soudní stání, na kterém se řešilo nebezpečné vyhrožování bývalé ženě Rychtáře Darině i její právničce, provázely záhady. Jednak se ho nezúčastnil jeden z hlavních svědků – Iveta Bartošová, prý kvůli zraněním po nehodě. Mnohem závažnější však bylo to, že chyběl velmi podstatný důkaz. Po usvědčující nahrávce, na které Rychtář nešetří sprostými slovy vůči právničce Věře Sedloňové, jako by seslehla zem! Hned na začátku procesu na to upozornila státní zástupkyně Kohoutová.

„Dovolte, pane soudce, abych dodala nové cédéčko,“ podávala Kohoutová soudci nahrávku. Ten nechápal, o co jde, zblednul, vyvalil oči a zíral na kopii CD. Sedloňová mu to hned vysvětlila. „Víte, tohle je kopie nahrávky, která se ztratila z policejního spisu. Tak ji opět přikládáme,“ řekla právnička, která byla ráda, že tutéž nahrávku měl jeden z novinářů u sebe.

Ihned se vynořila řada podezření, kdo je ve zmizení CD namočený. Josef Rychtář, proti kterému byl důkaz namířený, se tvářil jako by se ho to netýkalo. Přitom jeho právník si nahrávku na lednovém stání chtěl půjčit, aby si ji podrobněji poslechl. „S průběhem soudu jsem spokojený, dopadlo to dobře,“ tvrdil po skončení Rychtář. Ale jeho pověstný úsměv nikde! Stání bylo odročeno na začátek května, kdy by se už měla na lavici svědků objevit i Bartošová.



Přečtěte si
hejhej
24. 3. 2013 • 18:30

Doma, v koupelně

zamlzena
24. 3. 2013 • 13:55

takový příbuzný policie.....

peterwilliams
24. 3. 2013 • 05:03

tem zenskym tak ...asi by opravdu si zaslouzily obe dve dostat poradne po hube.. soudci by se meli zajimat a resit vaznejsi veci.

eisenbieger
23. 3. 2013 • 18:48

tahle spina je kdo ?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.