Jaké koníčky vybraly celebrity pro své děti? Podívejte se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jaké koníčky vybraly celebrity pro své děti? Podívejte se!

Alice Bendová a syn Vašík.
Alice Bendová a syn Vašík. (Jiří Hadač / Blesk)

Každodenní poflakování po ulici není pro děti ideální! Většina rodičů si to uvědomuje a snaží se své ratolesti zabavit nejrůznějšími kroužky. Ve snaze je ochránit jim ale může přidělat problémy.

„Ze své praxe znám případy dětí, které cestují z jednoho kroužku do druhého a večer už nemají sílu připravit se do školy,“ říká speciální pedagog a dětský psycholog Miloslav Čedík. Podle jeho slov znamená méně někdy více. Důležité je dítě nepřetěžovat a nechat mu dostatek prostoru pro relaxaci, klid a domácí přípravu,“ dodává psycholog.

1524510:gallery:true:true

Váháte, jaká aktivita je pro vaše dítě nejlepší? Odborníci doporučují vsadit na sport. „Děti jsou dnes ve velké psychické zátěži, ta fyzická jim chybí. Opět ale pozor na míru zátěže. Ambiciózní a často movitější rodiče v hrůze, aby se dítě nechytlo špatné party, vyžadují každodenní tréninky. Pak hrozí, že dítěti sport otráví nebo si z nedostatku času zhorší školní prospěch a v mezních případech i chování,“ varuje psycholog Čedík.

Autor:  efr

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.