Svátek zesnulých: Na hrobu Václava Havla se objevil záhadný dopis! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Svátek zesnulých: Na hrobu Václava Havla se objevil záhadný dopis!

U hrobu bývalého prezidenta se objevil záhadný dopis.
U hrobu bývalého prezidenta se objevil záhadný dopis. (Koláž Ahaonline.cz)

Nastal sváteční den, kdy si připomínáme své nejbližší, kteří žijí pouze v našich vzpomínkách a srdcích – Dušičky. Navštívili jsme místo posledního odpočinku prvního polistopadového prezidenta Václava Havla (†75) na Olšanském hřbitově.

A čekalo nás překvapení... Hrob je obsypaný květinami, které dokazují, jak moc si národ Havlova odkazu váží. Kromě srdíček z kaštanů, svící nebo andělíčků tu však ve větru povlává i tajemný dopis nenápadně položený na samém kraji. Je snad od Dagmar? Ne, to ne... Ta o jeho existenci nejspíše vůbec nemá tušení.

Papír popsaný strojovým písmem je církevní litanií, prosbou o pomoc a odpuštění všem lidem, které zesnulý exprezident miloval. A nejen jim. Autor je neznámý. Možná jím byly řádové sestry, které o Havla do posledních chvil pečovaly. A možná někdo úplně jiný. Sama vdova Dagmar už své životní lásce položila na hrob věnce s krásnými vzkazy »Miluji tě navždy, Dáša« a »Venoušku, chybíš mi, Dáša«, navíc s červeným srdíčkem. Tak moc jí manžel schází...



Přečtěte si
satora
2. 11. 2016 • 08:02

V.Havel leží na Vinohradském hřbitově!

bernadette
31. 10. 2013 • 16:54

Zamlzena, asi mas zamlzeny i brejle, soudíc podle tvého písemného projevu

zamlzena
7. 11. 2012 • 21:06

áska a pravda sma a bez přičinění nezvátězí. Top jen už v pohádkách,kdy se musely potrhat železné střevíce, sníst kamenné chleby,a td. Lid usnul......a lumpové toho využívají, a boj s njimi bude stále složitější a těžší.

simeonsimeonovic
3. 11. 2012 • 08:06

Bože, to jsou kecy o milované Dagmar . A hlavně ty kecy, jak Havel miloval lid. A jak to dopadlo s jeho: Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí, tak jak pravda a láska vítězí, to vidíme všichni. Paní Dagmar mi nikdy nepřesvědčí, že vše co dělá, jak smýšlí a jak se chová myslí upřímně, pořád mi tam připadá, že je v tom velká dávka hereckého kumštu.

vlaku
3. 11. 2012 • 07:36

copak ta komediantka má na dušičky nějaké privilegium?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.