Už nejen nezkrotná nebo báječná, ale hlavně... Angelika česká! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Už nejen nezkrotná nebo báječná, ale hlavně... Angelika česká!

Fotografie
Fotografie (internal)

Ženy chtěly být jako ona, mužům potají vklouzávala do nemravných snů. Angelika – ta báječná nezkrotná markýza andělů, jednoho krále a jednoho sultána.

Francouzská herečka Michèle Mercierová marně točila jeden výborný film za druhým. Pro celý svět stejně navždy zůstala představitelkou Angeliky de Sancé de Mounteloupe, hraběnky de Peyrac a markýzy de Plessis Belliére! Z pěti romantických filmů se stala legenda!

Pokračování přijde už brzy – do Česka se sjeli filmaři, aby tu natočili její další osudy, tentokráte pod názvem Deník Angeliky!

Krásnou markýzu andělů tak budete moci potkat třeba v Praze či Telči. Právě v tomto historickém městě už probíhá konkurz na komparzisty. „O natáčení jsem se dozvěděl v létě, kdy si to tu filmaři byli obhlédnout. Jsem zvědavý, jak bude nový film pojatý a zda si filmaři dovolí i něco odvážnějšího, protože už v původní Angelice bylo mnohdy odhaleno více, než by člověk čekal,“ usmívá se starosta Roman Fabeš.

Pro kastelána telčského zámku bude Deník Angeliky jedním z dalších filmů, u nichž nebude nechybět. „Už jsem byl u natáčení asi dvaceti filmů, třeba Řád, Kouzelný měšec nebo Z pekla štěstí. Pamatuji si, že o filmy s Angelikou býval v Telči velký zájem, lístky do kiny se musely shánět i tři týdny dopředu,“ popisuje kastelán Bohumil Norek.

Mercierovou nahradí ve filmu blondýnka Nora Arnezederová (23), kulhavého hraběte si »střihne« Gérard Lanvin (62). O obsazení českých herců se zatím mlčí stejně jako o tom, o čem přesně film bude. Snímek přijde do kin v roce 2014.

Angelika - Michèle Mercierová (73)

Herečka měla podobně spletitý osud jako Angelika. Jméno Michèle si zvolila jako pseudonym. Jmenovala se tak její mladší sestra, která v pěti letech zemřela na tyfus.

První manžel André Smagghe začal hodně pít. Druhý muž, závodník Claude Bourillot, zmizel i s jejími cennostmi, šperky a penězi. Další partner, herec Vittorio Gassman, se ji pokusil znásilnit, a čtvrtý partner svatbu zrušil.

Na konkurz na Angeliku se jí nechtělo. Filmaře dokonce seřvala, protože ji nechali dlouho čekat.

Joffrey - Robert Hossein (84)

Má ruské předky, otcem je Íránec. Hossein hrál třeba s Brigitte Bardotovou a Sophií Lorenovou.

Když se ve 35 letech podruhé ženil, jeho vyvolená byla o dvacet let mladší! Caroline bylo patnáct! Měli syna, manželství však nevydrželo. Jeho třetí žena, herečka Candice Patouová, je rovněž mladší o dvacet let.

Žádná milostná historka z natáčení mezi Michèle a Robertem oficiálně neexistuje. Michèle ale jednou řekla, že se ji Robert snažil svádět a vášnivě se líbali.

5 romantických příběhů

ANGELIKA, MARKÝZA ANDĚLŮ (1964)

Angelika se proti své vůli provdá za mocného hraběte Joffreye de Peyrac. Časem se do něj zamiluje, na hraběte ale žárlí král Ludvík XIV. a chce jeho smrt.

BÁJEČNÁ ANGELIKA (1965)

Peyrac je upálen, Angelika po boku starého přítele Nicolase žije mezi pařížskou chudinou. Vdá se za bratrance Filipa de PlessisBellière. Ten však zemře v boji.

ANGELIKA A KRÁL (1966)

Angelika je zatčena, král jí ale neumí odolat. Ona ho nenávidí za smrt Joffreye. Král jí nakonec prozradí, že Peyrac na hranici nezemřel.

NEZKROTNÁ ANGELIKA (1967)

Angelika opouští Francii, aby našla svého muže. Nastoupí na loď ve Středomoří, ta je však přepadena piráty. Angelika netuší, že velitel pirátů je Peyrac.

ANGELIKA A SULTÁN (1968)

Angelika je unesena a prodána jako otrokyně do harému. Má se stát ženou sultána. Nakonec se jí povede uprchnout…

Přečtěte si
majojo
3. 5. 2013 • 18:28

Nevím, jestli si tvůrci remake snímku všimli,l že v románové předloze byla Angelika krásná. Tenhle pokus vypadá na pěkný propadák.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.