Zhroucená Olga Matušková o tragédii na koncertě: Ještě teď se z toho klepu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zhroucená Olga Matušková o tragédii na koncertě: Ještě teď se z toho klepu!

Olgou Matuškovou smrt fanouška velmi otřásla. Její výraz hovoří za vše.
Olgou Matuškovou smrt fanouška velmi otřásla. Její výraz hovoří za vše. (Aha! – Alexander Malachovský, ara)

Přijela do Česka zavzpomínat na zesnulého manžela Waldemara Matušku (†76). To, co na vlastní oči viděla, s ní silně otřáslo! Zpěvačka Olga Matušková-Blechová (64) vystoupila ve čtvrtek večer na country festivalu v pražské Velké Chuchli. Po třetí písni ale přímo před jejími zraky zkolaboval v publiku starší muž. Záchranářům se ho nepodařilo oživit! Olga Matušková o celé tragické události promluvila v rozhovoru pro deník Aha!.

Paní Matušková, co se přesně během vašeho koncertu se skupinou K.T.O. stalo?

„Zkolaboval tam pán! Naše vystoupení jsme okamžitě přerušili a pak už jsme nehráli. Ještě teď se z toho klepu…“ (chvěje se jí hlas)

Takže jste tu smutnou událost viděla na vlastní oči?

„Ano, bylo to na tribuně. Lékaři tam vykonali svoji službu, bojovali o jeho život. Vím, že přijela sanitka, ale nevím, za jakých okolností ten muž zemřel. Je mi z toho zle. Bylo to strašně smutné, speciálně pro mě. Já už jsem se tam rozbrečela při písni Tisíc mil, protože jsou tomu tři roky a měsíc, co Waldemar zemřel. Jen o tom mluvím a zase bulím…“ (odmlčí se)

Co se odehrálo v zákulisí, kam jste během oživování toho muže odešla?

„Všichni z toho byli zdeptaní. Byla velká pauza. Po uvážení pořadatelů pak festival pokračoval, my už jsme se ale na pódium nevrátili. Po nás šla skupina Rangers, velice citlivě navázala. Festival se dokončil ve velké pietě. Přece jen tam bylo okolo tří tisíc lidí. Slyšela jsem takové hlasy, že když se nad tím člověk zamyslí, tak by si takovou smrt přál. Ten muž zesnul mezi svými kamarády, na akci, která mu asi byla milá…“

Čekají vás ještě další vystoupení?

„V sobotu hrajeme na Portě v Ústí nad Labem a 27. června nás čeká akce v Protivíně. Budeme křtít bílého aligátora Albína, kterého v těchto dnech dovezli z Floridy jako velkou raritu. I tam budeme chvíli s K.T.O. hrát. Na začátku července si připomene koncertem v pražské Ta Fantastice Waldemarovy nedožité 80. narozeniny.“

Vyjádření záchranky...

„Záchranáři vyjížděli do Velké Chuchle k sedmašedesátiletému muži. Jednalo se o náhlou zástavu oběhu. Okamžitě zahájená resuscitace byla bezúspěšná. Muž zemřel.“ Jiřina Ernestová, mluvčí pražské záchranky



Přečtěte si
mandat
17. 6. 2012 • 17:00

Tady je vsechno zaplatili. Myslite, ze prispela na pohreb nebo na hrob. Nema penize,proto take vypada tak priserne. Potrebuje dalsi plasticke upravy. V USA na to nema.

mandat
17. 6. 2012 • 16:58

Jako zpevacka je nemozna. Zpivat nikdy neumela a jako clovek je jeste horsi.

jity
17. 6. 2012 • 12:18

také jsem se tomu divila, že Waldu pochovala v Praze. Když naposled Walda odjížděl, tak říkal, že chce být pochován právě na Floridě, tam to považuje za svůj domov. Jinak je to její věc a její zpěv mně se třeba líbí. Walda zpíval nádherně, znáte takového zpěváka nyní?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.