Michail Gorbačov: Těžká operace hlavy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Michail Gorbačov: Těžká operace hlavy

MNICHOV – Všichni se bojí o jeho život! Michail Gorbačov (75), bývalý ruský prezident, byl v úterý operován na mnichovské klinice Grosshadern. Hrozila mu mrtvice.


Jeho pravá krkavice musela být operována. Životně důležitá tepna, která zásobuje mozek krví, byla zúžena o 80 procent a hrozilo její ucpání!

Bývalý státník Michail Gorbačov se kvůli častému omdlívání před deseti dny nechal vyšetřit na moskevské klinice. Jeho dcera Irina, sama lékařka, přemluvila svého otce, aby se nechal vyšetřit i v Mnichově. Tam lékaři pomocí rentgenu a kontrastní látky objevili tikající časovanou bombu: v krkavici se mu usadil tuk (cholesterin). Lékaři nařídili okamžitou operaci. O pooperačním stavu bývalého ruského prezidenta řekl vedoucí kliniky profesor Klaus Peter: „Panu Gorbačovovi se daří dobře, zákrok byl úspěšný.“ Dcera Irina tráví dny a noci u lože svého otce.


Autor: (INT, end)
Foto: ČTK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.