Karel Šíp má trápení s prostatou: Ani to mě nepoloží! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Karel Šíp má trápení s prostatou: Ani to mě nepoloží!

Šíp si z nemoci těžkou hlavu nedělá a i přes bolesti stále pracuje.
Šíp si z nemoci těžkou hlavu nedělá a i přes bolesti stále pracuje. (Aha! – Marek Pátek)

Pro moderátora Karla Šípa (66) nezačal rok 2012 po zdravotní stránce zrovna dobře. Nejdříve bojoval s velkými bolestmi kyčlí, kvůli kterým dokonce přišel o moderování cen TýTý.

Teď se navíc přidal nepříjemný zánět prostaty, kvůli kterému Šíp pravidelně dochází do nemocnice na pražském Karlově náměstí! Moderátor se ale chová jako kovaný profesionál a i přes všechny zdravotní obtíže nezrušil jediný pracovní závazek!

Zánět prostaty, noční můra většiny mužů, bohužel postihla i Karla Šípa. Ten se ale snaží nemoci nepodléhat a pokračuje v zaběhnutém pracovním tempu. „Pobolívá mě to, ale jinak jsem v pohodě. Natáčím, vystupuji po celé republice a snažím se fungovat naprosto normálně,“ říká.

Kromě doznívající bolesti ho nejvíc »otravují« pravidelné prohlídky v nemocnici. „Pravidelně tam docházím, to je pravda. Ale zánět naštěstí odeznívá a v současné době se už jen doléčuji a stačí mi jeden brufen denně,“ raduje se z každého zlepšení.

Kvůli trablům se zdravím mu Česká televize odebrala i moderování cen TýTý, které měl letos uvádět už potřetí. Nahradila ho mladší moderátorskou dvojicí – Terezou Kostkovou (35) a Jitkou Čvančarovou (33).

„V ČT věděli, že se potýkám se zdravotními problémy, proto svěřili pořad dvojici mladých hereček. Dvouhodinový přímý přenos bych zvládal jen těžko. Proto jsem tu změnu přivítal,“ snaží se moderátor chápat situaci s nadhledem a dodává: „Když točím Všechnopárty, tak sedím, kdežto při TýTý se moderuje vestoje a musí se chodit. A já mám s tou chůzí ještě trošku problémy,“ vysvětluje Šíp, kterému na tom všem nejvíce vadí to, že nemůže hrát svůj milovaný tenis.

Co je zánět prostaty

Urologická nemoc, se kterou se během života setká zhruba deset procent mužů. Kvůli napjatému životnímu stylu, stresu a dalším faktorům se do prostaty (žláza pod močovým měchýřem) dostane zánět. Prostata pak »oteče« a škrtí močovou trubici. Pacienti proto mají problémy s močením, pobolívá je břicho apod.



Autor:  Petra Holakovská

Přečtěte si
p.r.d.e.l..hillarka
6. 4. 2012 • 15:15

p.r.d.e.l..hillarka
6. 4. 2012 • 14:40

...asi jako ta tvoje, ...hovno si s tebou užije, tak jí zahrádku obdělává soused a tak se s tím taky nějak srovnej

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.