Deník Aha! se zapojil do natáčení Ano, šéfe!: Pohlreich nestačil kulit oči! aneb Propadák minutu po minutě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Deník Aha! se zapojil do natáčení Ano, šéfe!: Pohlreich nestačil kulit oči! aneb Propadák minutu po minutě!

Zdeněk Pohlreich už viděl stovky podivných hospod. Stále se však nestačí divit...
Zdeněk Pohlreich už viděl stovky podivných hospod. Stále se však nestačí divit... (Aha! – Petr Novotný)

V těchto dnech natáčí drsný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich (53) další díly pořadu Ano, šéfe! Deník Aha! se s ním vydal na natáčení do pražských Horoměřic, kde spolu s ním otestoval restauraci Modrá stodola v rámci druhého dne natáčení – šlo o tzv. zátěžový test, kdy při plném provozu ozkouší, jak co (ne)zvládají.

I když nepatřím mezi ty lidi, kteří by zbytečně »prudili«, řekla jsem si, že si nenechám nic líbit, obzvlášť máli se personál pod Pohlreichovým dohledem snažit o to víc. Jejich přístup šokoval nejen mě, ale hlavně Pohlreicha, který vystřídal rekordní počet svých grimas a došlo i na hádku s majitelkou podniku!


17.59: Usedáme ke stolu.

18.01: Číšnice nám objednává pití a přináší pro dvě osoby pouze jeden jídelní lístek, ačkoliv restaurace není zcela zaplněna, a je jich tak dostatek.

18.04: Číšnice přináší pití. Sděluji jí, že mám těžkou nesnášenlivost mléka a jakýchkoliv výrobků z něj, dále nesmím cukr a exotické ovoce či zeleninu. Místo rady či snahy zeptat se kuchaře, co by mi mohli nabídnout, mi odsekne: „Nejsem doktor.“

18.07: Rozhodnu se tedy pročíst celý jídelní lístek a popřemýšlet, co a jak upravit. Fotograf Aha! si objednává steak z lososa na grilu s hráškovým pyré a šťouchanými bramborami.

18.26: Číšnice mi již pomáhá s výběrem.

18.43: Číšník nám oznamuje, že vývar není. „Mohu vám místo toho nabídnout caldon, ale to nevím, co je,“ krčí nesměle rameny.

19.10: Objednávám si druhou konvici čaje z čerstvé máty.

19.15: Číšník mi ji přináší bez víčka, takže mohu vidět, že je v ní sotva pár lístečků, které se ani nemohou pořádně vylouhovat. Prosím ho o více máty. „Proč?“ „Protože jí tam je málo.“

19.21: Ačkoliv je nás u stolu šest, číšnice přináší jídlo jen mně – bez slaniny, kukuřice a hrášku. „Vy jste chtěla slaninu? Kukuřice není, hrášek není potřeba, když máte lusky.“

19.29: I zbytek stolu se dočkal jídla, fotografovi ale přinesli tatarák z lososa místo steaku.

19.31: Číšnice mi na třetí pokus přináší správné jídlo a přichází první omluva. V kuchyni mezitím personál nadává na náš stůl. „A teď že prej má málo máty,“ paroduje mě číšník.

19.32: Číšník mi přináší »nový« čaj s větším množstvím máty. Ale je evidentní, že jen vhodil do horké vody další mátu, ta se proto nespařila a čaj není zelený, nýbrž nahnědlý. Chutná divně.

19.39: Dojedli jsme, fotograf stále čeká na steak z lososa.

21.00: Fotografa přešel po skoro dvou hodinách čekání hlad i chuť, stornuje svou objednávku lososa.

21.04: Personál i přesto přináší s omluvou jeho objednávku.

21.06: Zjišťujeme, že je steak uvnitř z větší části syrový.

20.14: „Můžu odnést?“ zeptá se stroze číšník, kterému ani není divné, že je losos nesnědený. „Ano, ten steak je syrový.“

20.20: K našemu stolu se přiřítila rozzuřená majitelka podniku pouze s dopečenými částmi steaku a hádka byla na světě! „Ten steak je v pořádku,“ nezvládla emoce majitelka. „To si nemyslím, na sushi chodím jinam! A uvědomte si, že zákazník má vždycky pravdu.“ Majitelka si i přesto stále trvá na svém a bez omluvy odchází. Hádka ale pokračuje v přestávkách dalších dvacet minut.

20.45: Odcházíme. A už se nevrátíme.



Přečtěte si
winterfreshka
31. 3. 2012 • 10:21

Ti praví Dluhy kam se podívá a příjde krafat do putyk .To zas bude slovník jako u dlaždiče

pesjirik
30. 3. 2012 • 22:25

Při čtení reportáže o Modré stodole jsem měl pocit, že jsem na místě. Věřím přesně každému slovu reportáže, včetně závěrečné scény s majitelkou. Nemůže to být jinak a celkem se divím, že to pan Pohreich vydržel tak dlouho. Kdo tam nebyl neuvěří. A kdo tam byl, podruhé už to nezkusí

komodor
30. 3. 2012 • 11:03

Nechutna jsi sama. Pohlreich v kazdem tom dile vari ale to ty nevis pac na to necumis. Cum na blba Babicu a bude ti dobre!

verona010
30. 3. 2012 • 10:07

Pohlreich dobývá opět PRIMU? Ta přichází o diváky.Něco tak necutného vidět co provádí tento rádoby kuchař. Umí jen škleby a sprostě nadávat. Vařit ho ale ještě nikdo neviděl. To jsou asi blafy.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.