Deník Aha! se zapojil do natáčení Ano, šéfe!: Pohlreich nestačil kulit oči! aneb Propadák minutu po minutě!
V těchto dnech natáčí drsný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich (53) další díly pořadu Ano, šéfe! Deník Aha! se s ním vydal na natáčení do pražských Horoměřic, kde spolu s ním otestoval restauraci Modrá stodola v rámci druhého dne natáčení – šlo o tzv. zátěžový test, kdy při plném provozu ozkouší, jak co (ne)zvládají.
I když nepatřím mezi ty lidi, kteří by zbytečně »prudili«, řekla jsem si, že si nenechám nic líbit, obzvlášť máli se personál pod Pohlreichovým dohledem snažit o to víc. Jejich přístup šokoval nejen mě, ale hlavně Pohlreicha, který vystřídal rekordní počet svých grimas a došlo i na hádku s majitelkou podniku!
17.59: Usedáme ke stolu.
18.01: Číšnice nám objednává pití a přináší pro dvě osoby pouze jeden jídelní lístek, ačkoliv restaurace není zcela zaplněna, a je jich tak dostatek.
18.04: Číšnice přináší pití. Sděluji jí, že mám těžkou nesnášenlivost mléka a jakýchkoliv výrobků z něj, dále nesmím cukr a exotické ovoce či zeleninu. Místo rady či snahy zeptat se kuchaře, co by mi mohli nabídnout, mi odsekne: „Nejsem doktor.“
18.07: Rozhodnu se tedy pročíst celý jídelní lístek a popřemýšlet, co a jak upravit. Fotograf Aha! si objednává steak z lososa na grilu s hráškovým pyré a šťouchanými bramborami.
18.26: Číšnice mi již pomáhá s výběrem.
18.43: Číšník nám oznamuje, že vývar není. „Mohu vám místo toho nabídnout caldon, ale to nevím, co je,“ krčí nesměle rameny.
19.10: Objednávám si druhou konvici čaje z čerstvé máty.
19.15: Číšník mi ji přináší bez víčka, takže mohu vidět, že je v ní sotva pár lístečků, které se ani nemohou pořádně vylouhovat. Prosím ho o více máty. „Proč?“ „Protože jí tam je málo.“
19.21: Ačkoliv je nás u stolu šest, číšnice přináší jídlo jen mně – bez slaniny, kukuřice a hrášku. „Vy jste chtěla slaninu? Kukuřice není, hrášek není potřeba, když máte lusky.“
19.29: I zbytek stolu se dočkal jídla, fotografovi ale přinesli tatarák z lososa místo steaku.
19.31: Číšnice mi na třetí pokus přináší správné jídlo a přichází první omluva. V kuchyni mezitím personál nadává na náš stůl. „A teď že prej má málo máty,“ paroduje mě číšník.
19.32: Číšník mi přináší »nový« čaj s větším množstvím máty. Ale je evidentní, že jen vhodil do horké vody další mátu, ta se proto nespařila a čaj není zelený, nýbrž nahnědlý. Chutná divně.
19.39: Dojedli jsme, fotograf stále čeká na steak z lososa.
21.00: Fotografa přešel po skoro dvou hodinách čekání hlad i chuť, stornuje svou objednávku lososa.
21.04: Personál i přesto přináší s omluvou jeho objednávku.
21.06: Zjišťujeme, že je steak uvnitř z větší části syrový.
20.14: „Můžu odnést?“ zeptá se stroze číšník, kterému ani není divné, že je losos nesnědený. „Ano, ten steak je syrový.“
20.20: K našemu stolu se přiřítila rozzuřená majitelka podniku pouze s dopečenými částmi steaku a hádka byla na světě! „Ten steak je v pořádku,“ nezvládla emoce majitelka. „To si nemyslím, na sushi chodím jinam! A uvědomte si, že zákazník má vždycky pravdu.“ Majitelka si i přesto stále trvá na svém a bez omluvy odchází. Hádka ale pokračuje v přestávkách dalších dvacet minut.
20.45: Odcházíme. A už se nevrátíme.