Psychiatr promluvil o Ivetě Bartošové: Točí se v bludném kruhu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Psychiatr promluvil o Ivetě Bartošové: Točí se v bludném kruhu!

Ve středu musela Bartošová urychleněna psychiatrickou ambulanci.
Ve středu musela Bartošová urychleněna psychiatrickou ambulanci. (Aha! – Kopáč, Pátek, Hykl, Novotný)

Málokdo si dokáže představit, jaká muka ve svých psychických stavech zažívá zpěvačka Iveta Bartošová (45). Jaké pocity zoufalství a neštěstí ji sužují natolik, že není schopna čelit běžným situacím.

To, že je Iveta »v nepořádku«, deníku Aha! potvrdil i její milenec Josef Rychtář. „Ty její stavy byly hrozné,“ řekl. Zkontaktovali jsme proto psychiatra, který do detailu popsal, jakou psychickou bolestí trpí. Bolestí tak obrovskou, že ji cítí i fyzicky...

Bartošová ve středu musela urychleně za svým psychiatrem v krčské nemocnici, protože jí předepsané léky nepůsobily tak, jak mají, a v její mysli se odehrávalo nepředstavitelné utrpení.

„Tento pacient při stresech rychleji odbourává hormon serotonin, a snadno proto upadá do deprese a úzkostných stavů. Spouštěčem je většinou právě přílišné pracovní vypětí a stres,“ vysvětluje oslovený psychiatr s tím, že se jedná o časté onemocnění.

KAUZA IVETA BARTOŠOVÁ: Vše o zpěvačce na Ahaonline.cz čtěte ZDE, na Blesk.cz ZDE.

Má to řešení?

Ačkoliv každý problém má své řešení, pacient s těmito obtížemi není schopný řešení vidět. Je si vědom jen toho pro něj obrovského problému a má panickou hrůzu z toho, co si počne, jak to všechno zvládne.

„Tento pocit ho doslova ochromí a není schopen cokoliv dělat, ani běžné úkony. Často jen leží v posteli, nemůže usnout a jen s vytřeštěnýma očima kouká do tmy. Někdy nedokáže z postele vylézt několik dní, ani nejí,“ popisuje psychiatr utrpení slavné zpěvačky.

Provinilost z toho, že pro vyřešení problému nic nedělá, ačkoliv to ani není v jeho silách, pacienta uvrhá ještě do větší deprese a přepadají ho záchvaty úzkosti. Kvůli těm už nedokáže vůbec nic dělat a dostane se do bludného kruhu. Zaplavují ho pocity neštěstí a zoufalství, propadá v úzkostný pláč a svou psychickou bolest cítí i fyzicky.

„Chodí z místa na místo, chytá se za hlavu, špatně se mu dýchá a cítí tlak a bolest na prsou. Má pocit, že mu srdce vyskočí z těla, cítí závratě a motá se mu hlava,“ vyjmenovává další úskalí velice nepříjemného onemocnění.

Řekne si o pomoc?

Takový pacient odmítá společnost lidí a nechce o svých potížích mluvit. Neumí si říct o pomoc, i když po ní zoufale touží.

„U těžkých případů proto dochází k demonstrativním pokusům o sebevraždu, kdy tím pacient, ačkoliv to nedokáže říct, chce svému okolí ukázat, že je opravdu něco v nepořádku a potřebuje pomoc,“ dodává psychiatr s tím, že není radno tuto nemoc podceňovat, protože od demonstrativní sebevraždy je jen malý krůček k té impulzivní, dokonané.



Přečtěte si
skp705
18. 12. 2011 • 20:38

snad kazdy z nas byl psychicky na dne ale uvedomili jsme si, ze se z toho dna musime vyhrabat... proto nas neprechazeji ty "zle kecy"

skp705
18. 12. 2011 • 20:34

a z jake prace je Ivetka tak strasne vypjata a vystresovana?

hejhej
18. 12. 2011 • 18:25

Přesně vystiženo.Jenže jmenované v něčem vynikly,Iveta nebyla na vrcholu vzhledem ke svému věku zase tak dlouho,navíc nebýt Štajdla,tak by se ani tak dlouho neudržela mezi předními zpěváky.Posledních min.5 let je známá jen přes skandály.Vždycky ji více zajímaly její nohy,délka vlasů ,chlapi, chlast a pod. než podání kvalitního výkonu ,pokud se z akce opakovaně neomlouvala.Ona ta krása není vše,když nic neumí.

montevideo
18. 12. 2011 • 14:19

Přesně tak. Toto je smutná událost, Ivetiny bolístky jsou proti tomu prkoť.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.