Herečka Míla Myslíková: Její hrob je prázdný... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Herečka Míla Myslíková: Její hrob je prázdný...

Aha! si na herečku vzpomnělo, na hrob přibyla kytka a svíčka.
Aha! si na herečku vzpomnělo, na hrob přibyla kytka a svíčka. (pro Aha! – Marek Hofman)

Už šest let uplynulo od chvíle, kdy tři dny před narozeninami po mrtvici zemřela v Praze jedna z nejvýraznějších českých hereček Míla Myslíková (†72). Její ostatky jsou uloženy na hřbitově v Polné u Jihlavy. Jenže – lidé na ni téměř zapomněli...

Deník Aha! se na hrob slavné maminky z Básníků či »milostpaní« z komedie Jak utopit doktora Mráčka vypravil a přinesl jí dušičkovou kytičku a zapálil svíčku.

„Tehdy nám nebylo umožněno se s ní rozloučit. Paní Myrna Skálová, která se o ni prý starala, ji nechala zpopelnit bez obřadu a nám řekla pozdě, že zemřela. Jsme rádi, že aspoň má teta důstojný hrob,“ řekla Aha! neteř Míly Myslíkové Alena Šimáčková.

Běžní obyvatelé Polné často netuší, jak slavná osobnost zde má hrob. Občas jí tu ale někdo zapálí svíčku nebo přinese květiny. Pro herecké kolegy je však místo posledního odpočinku příliš vzdálené, a tak hrob zůstává smutně prázdný.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.