Livia Klausová (67): Takhle se rekreuje první dáma! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Livia Klausová (67): Takhle se rekreuje první dáma!

Rozšafné gesto prezidenta jako by říkalo: Dívejte, co my všechno máme! Klausovi jsou opravdu, ale opravdu dobře situovaná rodina!
Rozšafné gesto prezidenta jako by říkalo: Dívejte, co my všechno máme! Klausovi jsou opravdu, ale opravdu dobře situovaná rodina! (Foto Aha! – Dan Černovský, Alexandr Malachovský, ČTK – Michal Doležal, ara)

Zatímco ještě v neděli první dámu Livii Klausovou (67), manželku prezidenta Václava Klause (70), trápily bolesti páteře, kvůli kterým podstoupila řadu vyšetření na spinální jednotce rehabilitačního oddělení Fakultní nemocnice v Praze-Motole, včera už se v plavkách vystavovala slunečním paprskům na »omišské riviéře« nedaleko Splitu! Pro deník Aha! ji tam vyfotografoval jeden ze všímavých čtenářů.

Ještě před pár dny to přitom vypadalo tak, že se paní Livia k moři jen tak nedostane. Po návratu z Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech se totiž v neděli opět přihlásily její potíže s páteří a rameny, kvůli kterým do Motola dochází již delší dobu.

„V minulosti se v motolské nemocnici léčila s ramenem, je možné, že kvůli bolestem tam byla i v minulých dnech,“ dodává k tomu mluvčí prezidenta Radim Ochvat. Bližší informace prý nemá.

„V neděli paní Klausovou přijali na spinální jednotce. Ne proto, že by její stav byl tak vážný, ale proto, že JIPka je lépe chráněná a nikdo nepovolaný se tam nedostane,“ prozradil deníku Aha! zdroj z lékařského prostředí.

Paní Livii ošetřovala neuroložka Veronika Hyšperská, která potíže první dámy označila diagnostickým kódem M549. Ten představuje »dorzalgii«, tedy bolest v zádech. Sama lékařka však zdravotní stav první dámy komentovat odmítla.

„Nemohu se k jejímu stavu vyjádřit, podléhá to lékařskému tajemství,“ řekla Hyšperská a striktně odmítla prozradil i cokoli o tom, jak dlouho se paní Livia v nemocnici zdržela a jaká vyšetření či procedury podstoupila.

Zrelaxovat se po náročném týdnu pak paní Livia odletěla do Chorvatska. Doprovod jí kromě ochranky dělá snacha Veronika a vnoučata Robert a Barbora (9). „Koupat se byli ráno a navečer, přes poledne, kdy je největší pařák, po nich nebylo vidu ani slechu,“ napsal nám jeden z českých turistů »dovolenkujících« rovněž ve Staniči.

Kde je letovisko Staniči?

K pobytu si Livia Klausová vybrala malou turistickou osadu Staniči vzdálenou 5 km od Omiše (město mezi Splitem a Makarskou). Její strmé srázy nabízejí překrásný výhled stejně jako plný komfort v nově vybudovaných domech, vilách a apartmánech.

Vzduch je tu svěží, moře průzračné, kamenité pláže tiché a čisté. Český turistům s fotoaparátem ale paní prezidentová neutekla ani tam!



Přečtěte si
vrtajzub
22. 2. 2013 • 12:30

ked už more tak na Sardinii

zdan
27. 7. 2011 • 22:14

starika,tak se ji ani nedivim,ze netahne drevo do lesa.

silvervoice
15. 7. 2011 • 10:13

Zdá se, že Livie potřebuje šikovného chiropraktika, a ne dlohodobou neúčinnou "léčbu" na spinální jednotce. Stařík kupodivu žádnou pumpičku nepotřebuje, to mohou všichni jeho bisexuální milenci potvrdit.

zemanova13
14. 7. 2011 • 11:48

No, spinální jednotka v Motole není žádný JIP, ale část oddělení rehabilitace kde se soustředí na lidi po úrazu páteře...., ale je pravda to s VIP pacientama, když jsem tam ležela tak s normálním člověkem jednali tak, aby brzo vypadl a VIP pacienti tam byli dlouho a běda jak se na ně sestřička neusmála...už byly na koberečku u vrchní sestry...takže standart a nadstandart byl už dávno jen se za to nemuselo platit, stačilo a stačí mít známý...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.