Jan Tuna z Novy: Vyhazov! Kvůli Paroubkovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jan Tuna z Novy: Vyhazov! Kvůli Paroubkovi!

PRAHA – Reportér TV Nova Jan Tuna (33) má průšvih, a musí zmizet z televizní obrazovky! A může za to opět expremiér Paroubek, kvůli kterému už skončili novináři Aleš Cibulka z Českého rozhlasu či David Borek z České televize.


Šéf reportérů nejsledovanějšího televizního zpravodajství Tuna se totiž rozhodl bránit proti slovním útokům Paroubka, který ho obvinil ze spolupráce s ODS, a napsal mu proto otevřený dopis. „Jestli někdo lže v takovéto závažné věci, nemá ve veřejném životě země co pohledávat. Pane Paroubku, odstupte!“ napsal Tuna v dopise, kterým parafrázoval výzvy Paroubka k odstoupení politiků ODS z nedávné doby.

„Jen jsem bránil sebe a zpravodajství televize Nova proti těmto nehorázným lžím,“ hájí se Tuna. Vedení Novy se totiž jeho iniciativa nelíbila a Tunu za trest stáhla z obrazovky. „Novinář nemá aktivně vstupovat na politické kolbiště a posílat dopisy s výzvami k odstoupení,“ vysvětlit Tunovo odvolání z obrazovky ředitel zpravodajství a publicistiky Martin Ondráček.

Jak s Tunou naloží dál, se prý rozhodne v několika příštích dnech. Expremiér a šéf ČSSD Jiří Paroubek se k tomu nechce vyjadřovat. „Dopis jsem nečetl a pan Tuna mě nezajímá,“ uvedl pouze.


Autor: (mac)
Foto: ČTK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.