Oscarová zpěvačka Markéta Irglová koncertuje v Česku: Naboso zpívala Kryla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Oscarová zpěvačka Markéta Irglová koncertuje v Česku: Naboso zpívala Kryla!

Markéta Irglová si na svůj brněnský koncert nevzala boty, zato se vybavila odzbrojujícím úsměvem.
Markéta Irglová si na svůj brněnský koncert nevzala boty, zato se vybavila odzbrojujícím úsměvem. (Foto ČTK – Šefr Igor, ara)

Oscarem ověnčená Markéta Irglová (23), která spolu s Glenem Hansardem (41) zlatou sošku získala v roce 2008 za hudbu k filmu Once, se vrátila do Čech, aby představila své první sólové album Anar!

„Pořád se musíme rozhodovat, kterou cestou se vydáme. Přitom co je špatné a co dobré, to je relativní. Myslím, že je třeba vždy následovat srdce – alespoň mně se to vždy vyplatilo,“ říká Irglová k ústřední písni alba s perským názvem (anar = granátové jablko).

To sice vyjde až v srpnu,  turné ale začalo již v pondělí v brněnském Divadle Bolka Polívky a skončí 16. května v pražském Jazz Docku.V Brně Irglová vystoupila naboso a v jednoduchých volných šatech a po půldruhé hodině ji asi tři stovky diváků nechtěly pustit z jeviště.

Přitom zpívala takřka výhradně anglicky, čeština zazněla, jen když Markéta vystřihla píseň Děkuji z repertoáru Karla Kryla. „Chtěla bych psát i v češtině, ale zatím na to ještě nedošlo. Nějak jsem té angličtině přivykla,“ vysvětlila zpěvačka s uzarděním.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.