Václav Havel (74): Převoz do nemocnice | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Václav Havel (74): Převoz do nemocnice

Exprezident Havel má podlomené zdraví už léta.
Exprezident Havel má podlomené zdraví už léta. (Aha! – Petr Novotný)

Bývalý prezident Václav Havel (74) má už několik dní potíže s dýchacími cestami.

V pondělí kvůli zánětu zrušil na následujících čtrnáct dní program, včera ho hospitalizovali v Ústřední vojenské nemocnici v Praze-Střešovicích. Naposledy přitom doktoři bili na poplach v lednu roku 2009, kdy mu museli vyoperovat z krku hnisavý absces.

Co může za náhlou hospitalizaci v nemocnici? „Poslední dny měl pan Václav Havel opravdu náročný program a je častější výskyt chřipky,“ konstatovala už v pondělí jeho asistentka Ivana Reichlová.

Včera byly informace spíše vágní. „Byl hospitalizován s náhlým zánětem dýchacích cest,“ prohlásila exprezidentova kancelář. „Zdravotní stav pana Václava Havla je stabilizovaný, pečuje o něj konzilium lékařů a manželka Dagmar Havlová,“ doplnila mluvčí nemocnice Jitka Zinke.

Havel, jehož zdraví podlomily kouření a vězení za bývalého režimu, se přitom hodlal dát do kupy co nejdřív, aby stihl premiéru své režisérské prvotiny, filmu Odcházení. Ta se má konat 24. března.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.