Otec zpěvačky Absolonové Čeněk: Připraví Kellnera o miliony? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Otec zpěvačky Absolonové Čeněk: Připraví Kellnera o miliony?

Soud dal Absolonovi hezký dárek k narozeninám.
Soud dal Absolonovi hezký dárek k narozeninám. (Aha! – Jaroslav Benda)

Podnikatel a otec zpěvačky Moniky Absolonové (34) Čeněk Absolon (57) má důvod k radosti.

Svůj nejcennější dárek ke včerejším sedmapadesátým narozeninám si odnesl přímo od Městského soudu v Praze. Ten mu dal totiž včera za pravdu v jeho několikaletém sporu se společností PPF, kterou řídí nejbohatší Čech Petr Kellner.

Absolon získal pro PPF v roce 2005 menšinový podíl (17 %) v televizi Nova, za což měl obdržet odměnu 19 milionů korun. Dodnes se však se svým obchodním partnerem Pavlem Knapem žádných peněz nedočkali. Když se před třemi roky snažil domoci svých peněz před rozhodčím soudem, neuspěl.

Soud tehdy neumožnil ani předložení důkazů a vyslechnutí svědků z PPF. Včera ale Absolon konečně dosáhl u Městského soudu svého a nijak neskrýval své uspokojení.

„Soud mi dal za pravdu a vše se vrací k první instanci, tedy před rozhodčí soud. Jeho původní nález byl zrušen, což mě velice potěšilo,“ mnul si spokojeně ruce v naději, že z Kellnera přece jen své peníze vymámí.

„Nikdy bych se nesoudil, kdybych nebyl v právu! A také bych nikdy nechtěl nic, co mi nepatří. Své si ale vzít nenechám! To mě učil už můj táta,“ vysvětluje.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.