Popelčina sestra ze Třech oříšků... Doru jsem točila těhotná! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Popelčina sestra ze Třech oříšků... Doru jsem točila těhotná!

Dana Hlaváčová se svou filmovou sestrou Libuší Šafránkovou.
Dana Hlaváčová se svou filmovou sestrou Libuší Šafránkovou.  (TV Prima, ara)

Na legendární pohádku Tři oříšky pro Popelku v dobrém vzpomíná i představitelka Popelčiny nevlastní sestry Dory Dana Hlaváčová (65) či režisér Václav Vorlíček (80). „Na Hlaváčové mě fascinovalo, že přijala roli, o níž bylo ve scénáři doslova napsáno, že je ošklivá. Takových hereček je málo,“ směje se dnes režisér. Kam vlastně paní Dana zmizela? A co o Popelce říká dnes?

Dana Hlaváčová je mladší sestrou populární Jany Hlaváčové (72). Na rozdíl od ní se ale k herectví dostala neplánovaně. „V mládí jsem se zajímala o matematiku, chtěla jsem ji studovat, ale pak jsem se nějakým zkratem v myšlení dala na herectví,“ směje se dnes paní Dana, jejíž životní rolí se stala Dora ve slavné pohádce.

Na tu zavzpomínala ve včerejším speciálním vánočním magazínu Top Star televize Prima. „Natáčela jsem ji už těhotná, takže jsem pana režiséra dost potrápila. Scénu, kdy s macechou ujíždíme v kočáru a padáme do rybníka, za nás museli točit kaskadéři,“ vzpomíná Hlaváčová.

„Nemohl jsem herečky nechat máchat v ledové vodě, takže to opravdu byli kaskadéři. Dali jsme jim kostýmy a paruky, aby to nebylo moc poznat. Dámy musely do vody jen na chvilku pro detailní záběry obličejů, a to měly pod kostýmem speciální oblečení, aby se nenastydly,“ dodává režisér s tím, že jak natáčení pokračovalo, museli kvůli postupujícímu těhotenství Hlaváčové několikrát přešívat její šaty a pečlivě volit záběry kamery.

Dnes žije Hlaváčová v Mladé Boleslavi, kam odešla z Prahy. Poté, co v roce 1991 skončila s divadlem, se k herectví vrací jen sporadicky, věnovala se i jeho výuce.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.