Těžce nemocný Pavel Kříž (49) - Tanec mu zachránil život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Těžce nemocný Pavel Kříž (49) - Tanec mu zachránil život!

Herec se svojí partnerkou Alicí Stodůlkovou.
Herec se svojí partnerkou Alicí Stodůlkovou. (Aha! – David Kundrát, Dalibor Puchta, ČT)

Herec Pavel Kříž (49) se díky angažmá ve StarDance IV změnil k nepoznání! Odulá tvář, unavený výraz a kila navíc jsou ty tam! Pravidelné taneční tréninky Štěpánkovi z Básníků svědčí natolik, že díky nim zapomíná i na těžkou nemoc, cukrovku druhého typu, která ho už léta sužuje.

„Cítím se skvěle. Taneční mě sice minuly, ale tancovat mě baví, i když mi to třeba nejde. Hlavní ale je, že se cítím skvěle, i když mě po tréninku bolí celý člověk,“ pochvaloval si herec po sobotním tanečním maratonu se svojí partnerkou Alicí Stodůlkovou (23), se kterou při přímém přenosu vystřihl chachu i s pověstnou prací kyčlí, jež ocenili porotci, ale i diváci. Víc ale o tom, jak tanec prospívá jeho cukrovce, nechtěl mluvit.

„Nezlobte se, nerad bych o tom mluvil do tisku,“ omluvil se Kříž deníku Aha!, když ho v souvislosti s mladistvým vzhledem, tancem a vlivem na jeho nemoc oslovil.

Přiměřenou tělesnou námahu kvitují lékaři s velkým nadšením, neboť pacienti s touto nemocí se často potýkají s nadváhou a nadbytečná kila shazují jen těžko. Často bývá ohroženo vážně jejich zdraví. Kříž má tedy díky tanci velkou výhodu. „Velká část pacientů navíc na dříve užívané léky reagovala hypoglykemiemi, otékáním v obličeji a váhovým nárůstem,“ konstatují odborníci.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.