Tom Cruise opustil Prahu. A teď leze na tuhle věž! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tom Cruise opustil Prahu. A teď leze na tuhle věž!

Věž Burdž Chalífa v Dubaji je vysoká 828 metrů. Cruise ale závratě nemá.
Věž Burdž Chalífa v Dubaji je vysoká 828 metrů. Cruise ale závratě nemá. (ara, ČTK)

Praha má sice pověst stověžatého města. Žádná z nich však nebyla dost dobrá Cruisovi na to, aby s natáčením Mission:Impossible (herec včera prozradil, že film bude mít podtitul Ghost Protocol) pokračoval v české metropoli. Přemístil se k největší budově světa, která je v Dubaji.

V Praze si štáb vybral atraktivní lokality hlavního města - natáčelo se mimo jiné na Pražském hradě, v Haštalské a Kozí ulici, na Vyšehradě i v bývalé bubenečské čističce odpadních vod.Ve filmu režiséra Brada Birda si vedle Cruise v roli tajného agenta Ethana Hunta, který by měl podle některých zdrojů v tomto příběhu zahynout, zahrají například Jeremy Renner, Michael Nyqvist, hrdina kultovního seriálu Ztraceni Josh Holloway i ruský herec Vladimir Maškov.

Ve čtvrtém pokračování akční série Mission:Impossible se objeví záběry věže Burdž Chalífa v Dubaji o výšce 828 metrů, řekl agentuře AP producent Bryan Burke.

Propagovat film před pořízením záběrů na věži už přijeli do Dubaje ve Spojených arabských emirátech herci, včetně Toma Cruise, který opět ztvární hlavní roli a je zároveň producentem filmu. Natáčení začalo v Praze, kde Cruise se štábem strávil uplynulých několik týdnů.

Kliknutím zvětšete

Cruise při natáčení v Praze před několika dny.

„Strávím mnoho dní, mnoho hodin na stěně této budovy,“ řekl Cruise u paty dubajského mrakodrapu. „Podrobnosti vám říct nemůžu, ale budu tam nahoře.“

Na rozdíl od předchozích dílů špionážního snímku nebude mít jeho další pokračování v názvu pořadové číslo. Cruise dnes odhalil jeho podtitul, který zní Ghost Protocol.

„Vše, o co mi šlo, bylo nemít číslo...Vždy jsem se domníval, že vedle Mission:Impossible bychom měli mít název,“ uvedl.

Snímek by se do kin měl dostat příští rok v prosinci.

Tom Cruise napsal po pražském natáčení děkovný dopis Čechům. Ten najdete v dnešním vydání deníku Aha! nebo po 12 hodině na AhaOnline.cz

Čtěte také:

Tom Cruise: Topil se ve Vltavě!

Tom Cruise (48): V noci zastavil dopravu!

Tom Cruise (48): Ještě větší borec než jsme doufali!

Takhle plní pražskou »nesplnitelnou misi«! Polonahý, zbitý a zmrzlý - Tom Cruise (48) v akci

Herec mezi nadšenými školáky - »Ty vo*e, to je Cruise!«

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.