Bořivoj Navrátil natočil poslední film: Nevím dne ani hodiny... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Bořivoj Navrátil natočil poslední film: Nevím dne ani hodiny...

Bořivoj Navrátil v roli ředitele Lázní Bělohrad.
Bořivoj Navrátil v roli ředitele Lázní Bělohrad. (Tree of Life)

Bořivoj Navrátil (77) natáčí svůj poslední film. Nemoc už mu zřejmě víc nedovolí. „Přijal jsem nabídku na komediální film Školní výlet. Je to určitě poslední snímek, ve kterém se objevím. Už si nemůžu zodpovědně s nikým plácnout, nevím dne ani hodiny. To bych kolegům kazil práci. To víte, že mě mrzí, že o tu profesi přijdu. Celý život jsem pro ni žil,“ říká Navrátil, který několik měsíců bojuje s rakovinou tlustého střeva.

Nabídku na film Školní výlet přijal kvůli producentovi Tomáši Magnuskovi. „Přišel za mnou a postavil mě před hotovou věc. Řekl, že mi napsal roli na tělo, a prostě tam hrát musím. Žádné otázky, zda chci, nebo ne,“ usmívá se Navrátil, který má za sebou patnáct cyklů chemoterapie a už zítra ho čeká další.

„Jsou dny, kdy chci skákat přes kaluže, a pak i dny, kdy chci skákat z okna. Rakovina se porazit nedá, a kdo říká, že ano, rouhá se. Mám to hodně za zlé Martině Navrátilové, která vítězně prohlašuje, jak ji porazila. To je pýcha. Já jsem s koncem smířený,“ říká Navrátil, kterému se opět vrátil hlas, a tak mohl směle natáčet film, kde hraje ředitele Lázní Bělohrad. Jeho manželkou a cvičitelkou je Jana Švandová. Dále se v komedii objeví Lubomír Lipský, Petr Kostka, Libuše Švormová a další.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.