Schmitzer & Sovák: Tragédie zničila jejich vztah | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Schmitzer & Sovák: Tragédie zničila jejich vztah

Tragická nehoda připravila Jiřího Schmitzera o přízeň jeho otce Jiřího Sováka. A to jim to před ní klapalo nejen lidsky, ale i profesně a hráli spolu například v seriálu Chalupáři či v komedii Marečku, podejte mi pero, kterou vysílal
Tragická nehoda připravila Jiřího Schmitzera o přízeň jeho otce Jiřího Sováka. A to jim to před ní klapalo nejen lidsky, ale i profesně a hráli spolu například v seriálu Chalupáři či v komedii Marečku, podejte mi pero, kterou vysílal (: internet)

PRAHA – Zatímco v komedii »Marečku, podejte mi pero« spolu rozehrávají herecký koncert, v reálném životě spolu od roku 1986 nepromluvili! Jiří Sovák (†79) totiž svého syna Jiřího Schmitzera (57) zavrhl poté, co Schmitzer při jízdě v opilosti svým autem zabil chodce a strávil kvůli tomu rok a půl ve vězení!

„Jirkovy děti svého dědečka znaly jen z televize. Jirka se s tím nemůže vyrovnat do dneška. Každý, kdo ale Jirku zná, tak ví, že je dobrý chlap,“ nese se hereckou branží a z okruhu kolegů, kteří znají jak »mladého« Schmitzera, tak i jeho otce, Jiřího Sováka.

Problém mezi otcem a synem nastal tehdy, když Schmitzer po představení v Divadle Ypsilon odcházel domů, ale dal si skleničku alkoholu na cestu. Pak nasedl do vozu, kterým havaroval a usmrtil chodce. „Nebyla to ale Jirkova vina. Jeho chybou bylo pouze to, že mu naměřili alkohol,“ uvádí Schmitzerův kolega z branže. Soud za to Schmitzera poslal na tři roky do vězení do Vinařic u Kladna, odkud mladý herec po roce a půl vyšel na svobodu. Mnohem horším trestem ale bylo zavržení od jeho slavného otce, který s ním až do své smrti nepromluvil. A co na otcův postoj říká Schmitzer dnes? „Mám k svým rodičům výhrady, ale mlčím, protože oni jsou mrtví a nemohou se bránit.“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.