Soška Michaela Jacksona (†50) plaší ptáky na rýžovišti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Soška Michaela Jacksona (†50) plaší ptáky na rýžovišti!

Na strašení se Michael některými svými grimasami zřejmě připravoval už během života.
Na strašení se Michael některými svými grimasami zřejmě připravoval už během života.

Pro někoho byl modlou během života, někomu je prospěšný spíše po smrti. Památku Michaela Jacksona oceňují především tchajwanské farmy. Jeho sochy využívají jako strašáka proti nenasytným ptákům na rýžovištích. Někdejší popový král jim tak chrání úrodu.

Autorem nápadu je Jacksonův fanoušek, třicetiletý Lee Pching-sing. Postavy vytváří s pomocí dřevěné kostry, na obličej používá houbu. První z odstrašovacích postav navlékl do černého saka, černých bot a na houbu nasadil černý klobouk. Na rukou má strašák bílé rukavice pošité flitry. Další postava je v červeném úboru, podobném tomu, jaký měl Jackson na sobě v klipu k písni Thriller.

Leeovi je třicet let a pro velký úspěch nyní pracuje na třetím strašákovi - Jacksonovi. Všechny zaměstná na otcově rýžovišti v oblasti Čhang-chua ve středním Tchaj-wanu.

„Otec musí v době zrání úrody chodit každý den na pole a plašit ptactvo. Řekl jsem si, že Michaela pozvu na naše ptáky,“ řekl Lee reportérům místní televize a obšťastnil je několika výstupy napodobujícími Jacksonova známá gesta a kreace.

Jako mladý měl Jackson ptáky rád, po smrti je pro ně strašákem.

Ne všichni v rodině jsou ale Leeovým nápadem nadšeni. „Dědeček se rozčiloval a říkal, že nás bude pronásledovat Jacksonův duch. Mně by nevadilo, kdyby se tu Michael objevil,“ řekl Lee.

Autor (ex, ČTK)
Foto ara

5. 10. 2010 11:00

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.