Diváci při řežbě nových reality show zavařili ovladače k televizím: Pořád se přepínalo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Diváci při řežbě nových reality show zavařili ovladače k televizím: Pořád se přepínalo!

Nova vsadila na známé tváře, z drtivého vítězství se ale neradovala. 1 337 000 diváků.
Nova vsadila na známé tváře, z drtivého vítězství se ale neradovala. 1 337 000 diváků. (Aha! – David Kundrát, TV Nova, Prima)

Byla to řežba nových reality show! Osvědčený světový formát Česko Slovensko má talent na Primě v neděli poprvé poměřil své síly s Talentmanií, kterou konkurenční Nova »upekla« vlastními silami s koprodukční Markízou. A přestože Nova do rozjezdu vložila mnoho sil (několik dní předem »Mánii« propagovala i v Televizních novinách, první den vysílání si odpustila několik reklamních bloků, a dokonce zkrátila zprávy, aby odstartovala dřív), výsledek rozhodně není přesvědčivý.

Čísla hovoří jasně. Ve fi niši vyhrála Prima!

Na Nově po prvním díle ještě nemusejí stahovat kalhoty, protože brod je daleko, nicméně Prima má nakročeno k úspěchu, při němž by mohla zopakovat pět let starý úspěch, kdy se jí podařilo reality show VyVolení zlikvidovat konkurenčního Velkého bratra (BigBrother).

Zjednodušeně – na Novu se v neděli večer dívalo 1,337 milionu diváků, a na Primu jen 1,262 milionu diváků, ale trend byl výhodnější pro Primu. Na ni totiž utekla řada diváků, které program na Nově nebavil.

„V průběhu vysílání dali diváci jednoznačně přednost show na Primě, která zejména ve své druhé polovině zabodovala u většiny diváků,“ raduje se mluvčí Primy Jana Kocová.

„Podíl na trhu Česko Slovensko má talent měl mimořádně silný stoupající trend – Prima těsně před koncem pořadu dosahovala podílu 37,63 % a byla v té době již téměř celou hodinu jednoznačným lídrem trhu,“ dodává Kocová.

Z monstrózní show na Nově s Leošem Marešem, která sice stála miliony korun, ale diváky nepřesvědčila, skutečně na Nově nadšením neskákají.

„Start nového formátu Talentmanie přinesl uspokojující výsledky,“ říká mluvčí Novy Michaela Fričová. Z jejího vyjádření je znatelné, že k žádnému uspokojení opravdu nedošlo...

Prima vsadila na porotce Jana Krause, Lucii Bílou a Jara Slávika. 1 262 000 diváků.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.