Ochrnutý Muž roku Martin Zach: Dře 6 hodin denně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Ochrnutý Muž roku Martin Zach: Dře 6 hodin denně!

Martin Zach během soustředění finalistů Muže roku dokonce předváděl na přehlídkovém molu.
Martin Zach během soustředění finalistů Muže roku dokonce předváděl na přehlídkovém molu. (Tree of Life)

Je to už skoro rok, co vyhrál Martin Zach (24) prestižní soutěž Muž roku a hned poté prodělal po skoku do vody úraz, po němž ochrnul na většinu těla. První verdikt lékařů zněl, že bude moct hýbat jen hlavou. Nezdolný Martin ovšem dokázal, že to není pravda a teď má v plánu se postavit i na své nohy. A maká na tom!

„Lékaři mi řekli, že už nebudu moct hýbat rukama ani nohama, což se nepotvrdilo, v rukou už cit mám a v budoucnu chci i chodit,“ říká odvážně ještě stále úřadující Muž roku Martin Zach. Ten se chystá tento rok zaujmout místo v porotě této soutěže, a proto se zúčastnil soustředění letošních finalistů v luxusním Spa resortu Tree of Life v Lázních Bělohrad.

„Favorita ještě nemám, uvidím až podle toho, jak si kluci povedou v různých disciplínách,“ usmívá se Zach, který teď nejvíc dře sám na sobě. Je skálopevně přesvědčený o tom, že časem bude moct i chodit, a tak podstupuje množství rehabilitací i posilovacích cvičení.

„Když jsem v rehabilitačním ústavu, cvičím pět až šest hodin denně, doma pak hodinu denně. Jde hlavně o posilování a protahování svalů. I když se s nimi nehýbe, mají tendenci se zkracovat, čemuž musíme zabránit,“ vysvětlil Martin, který je teď šťastně zamilovaný do dcery své fyzioterapeutky. Snad ho jeho vůle opravdu vyléčí a bude se zase moct projít po mole po svých.

Martin ještě mezi finalisty žádného favorita nemá.

Na soustředění bedlivě dohlížel organizátor soutěže David Novotný spolu s modelkami Vaďkou Erbovou a Dominikou Mesarošovou.

V luxusním Spa resortu Tree of Life Martin absolvoval i několik rekondičních masáží.

ČTĚTE TAKÉ:

Ochrnutý Muž roku Zach poprvé na molu: Našel si přítelkyni!

Další tragédie v Muži roku - Finalista se rozbil na motorce!

Muž roku Martin Zach: Je doma, má ale tvrdý režim!

10. 8. 2010, 8:00

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.