Pohřeb Jindřicha Rotrekla (†63), oběti nehody Dary Rolins: Do hrobu dostal rybářský prut! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Pohřeb Jindřicha Rotrekla (†63), oběti nehody Dary Rolins: Do hrobu dostal rybářský prut!

Vdova (uprostřed) s dcerami přihlíží, jak spouštějí rakev do hrobu.
Vdova (uprostřed) s dcerami přihlíží, jak spouštějí rakev do hrobu. (Aha! – Martin Hykl)

Otevřená rakev skýtající pozůstalým pohled na tvář plnou šrámů zesnulého Jindřicha Rotrekla (†63). Záchvaty zoufalého pláče jeho dcery Lenky a útočná slova řečníka směřovaná proti Daře Rolins (37). Přesně tak vypadalo včerejší poslední rozloučení rodiny s obětí tragické nehody, při níž se motocyklista střetl s autem zpěvačky. Ani pro jednu ze stran už život nikdy nebude stejný.

..

Křik, pláč a beznaděj! To jsou slova, která nejlépe dokážou popsat včerejší dopoledne na hřbitově v PrazeNebušicích. Dcera zesnulého Lenka Rotreklová, která byla na otce citově velmi vázána, se ještě ze ztráty nevzpamatovala a neudržela slzy smutku. „Navlékla jsem mu krásný prstýnek, aby mě měl s sebou,“ vzlykala Lenka, která situaci snáší z rodiny nejhůře. Během obřadu jí nepřidával ani pohled na otevřenou rakev na tváři Jindřicha Rotrekla byly stále vidět stopy po osudném střetu s autem.

Její sestra Jana se s celou hrůzou vyrovnávala lépe. Zatímco Lenka s maminkou Olgou kolabovaly, Jana organizovala smuteční hosty. „Jana je silná osobnost a chrání mámu a sestru,“ vysvětloval její chování jeden z hostů. A Jana svůj úkol plnila na sto procent. Nejenže se ujala organizace, navíc hlídala, aby se na poslední rozloučení s jejím tatínkem nedostali novináři.

Vdova Olga se s manželem – vášnivým rybářem – rozloučila po svém. Vložila mu do rakve jeho nejoblíbenější rybářský prut, který u sebe měl i v den nehody, když se vracel z ryb. Rotreklovi kolegové – zaměstnanci Ústřední vojenské nemocnice – pak na pohřeb dorazili autobusem, který nemocnice vypravila.

Pozornost vzbudila smuteční řeč, během které farář z Ústřední vojenské nemocnice nepřímo zaútočil na Daru Rolins. „Po jeho úmrtí se nabízí spousta otázek. Proč? Proč on? Mohli jsme něco udělat? Mohli účastníci této tragické nehody udělat něco pro to, aby mu pomohli?“ hřímal farář, jako by předjímal výsledky policejního šetření, které se teprve rozeběhlo. Vina žádného z účastníků přitom zatím nebyla prokázána. Sama Dara na pohřeb podle očekávání nedorazila. „Dara původně přemýšlela o tom, že pošle alespoň smuteční věnec, nakonec však usoudila, že by to bylo nepatřičné. Bolest, kterou s rodinou Rotreklových sdílí, je zřejmá i bez těchto gest,“ říká zdroj z jejího okolí.

Jindřich Rotrekl zemřel minulou sobotu po tragické dopravní nehodě, kdy se jeho moped srazil s vozem Dary Rolins. Obřad proběhl v pražských Nebušicích, jen 6,2 kilometru od místa nehody.

Manželka zesnulého mu do hrobu vložila jeho oblíbený rybářský prut.

Rotreklova dcera Lenka snášela smutné chvíle velmi špatně. Museli ji podpírat.

Dara Rolins na pohřeb nedorazila.

Prokletá silnice: Začaly tu první práce!

V ulici, kde před týdnem zemřel po střetu s vozem Dary Rolins (37) motocyklista Jindřich Rotrekl (†63), se včera objevili odborníci s geodetickými přístroji a začali s přeměřováním úseku. Prokletá silnice, jak jí místní říkají, tak zřejmě v brzké budoucnosti dostane nejen nový potah. Navíc se zjišťuje, zda je v zatáčce dostatečná viditelnost.

„Konečně! My jsme už dlouho žádali, aby nám tady silnici spravili, ale nikdo nás nevyslechl. Je smutné, že se musela stát taková tragická událost, aby si někdo tam nahoře uvědomil, že na silnicích jde o lidské životy,“ svěřil se deníku Aha! Václav Grasser, který v údolí žije.

Odborníci na místě tragédie.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.