Petr Janda z Olympiku: Zazpívá mu Ringo Starr z Beatles! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Petr Janda z Olympiku: Zazpívá mu Ringo Starr z Beatles!

Petr Janda s manželkou Alicí.
Petr Janda s manželkou Alicí. (Aha! – Alexandr Malachovský, ara)

Frontman legendárního Olympiku Petr Janda (68) má smělé plány! I když jeho kapela bude slavit padesátiny až za dva roky, už dnes ví, kdo bude zpívat a hrát na velkolepém koncertě. „Chceme Ringo Starra z Beatles!“ prozradil Janda deníku Aha!

„Už vymýšlíme, co všechno by se dalo při výročí udělat. A pokud seženeme sponzora, který by zaplatil honorář až deset milionů korun, rádi bychom pozvali Ringo Starra. Klidně se naučíme písničky Brouků, hlavně když si s námi zahraje,“ prozrazuje slavný Janda. Největší radost teď má z muzikálu Ať žije rokenrol, ke kterému napsal hudbu, zatímco Karel Šíp text. Premiéru má v říjnu, první zkoušky ale již probíhají. „Spousta českých muzikálů jsou jen poslepované písničky bez příběhu. Tak jsme se rozhodli napsat svůj vlastní z doby, kdy do Československa začal pronikat rokenrol,“ těší se Janda.

Zdraví mu po nedávném těžkém žlučníkovém záchvatu slouží. „Mám šanci, že nebudu muset na podzim se žlučníkem pod kudlu. Stále držím dietu, ale už trochu zlobím. Nesměl jsem pít kafe a vodu s bublinkami, ale už si dám obojí. Ale opatrně,“ směje se. Pak ale zvážní. „Moje tělo se zmobilizovalo hlavně proto, že se tady na světě ještě musím postarat o malou dceru,“ uznává.

A i když po dramatické nemoci vážně uvažoval, jak dál v kariéře, na konec prý nepomýšlí. „To bylo asi nedorozumění. Víte, jak mi plakaly fanynky do telefonu? Možná, že hraní omezím, že časem odehraju jen jeden koncert za půl roku a pak dvacet za tři měsíce, ale nikdy neskončím. Zkusil jsem to jednou v roce 1993 a bylo to nejhorší období mého života,“ dodává potěšující zprávu Janda, který již dnes s Olympikem vystoupí ve Stříbrné Skalici.

Ringo Starr

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.