Zoufalá Dara - Že zabila člověka, jí řekl Michal David! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Zoufalá Dara - Že zabila člověka, jí řekl Michal David!

Fotografie
Fotografie (internal)

Jak probíhalo odpoledne po tragické nehodě zpěvačky Dary Rolins (37)? „Poté, co policie Daru poslala z místa nehody domů, trávila večer s partnerem Matějem Homolou v jeho domě na Vyžlovce. Skutečně žila v domnění toho, co jí řekli na místě – že motocyklista žije a je polámaný,“ prozradil Aha! zdroj z Dařina okolí.

„Jenže večer jí volal Michal David, který má v nemocnici známého. Dostal avízo, že muž zemřel. Dara se psychicky zhroutila. Nebýt toho, že s ní byl Matěj, asi by to nevydýchala. Policie jí to oficiálně oznámila až další den ráno,“ dodává náš zdroj s tím, že druhý den Dara odjela pryč, aby předešla tlaku veřejnosti.

Matěj Homola s ní však teď není, musí plnit pracovní povinnosti. Spolu s manažerkou Evou Skallovou jsou v kontaktu s právníky a čekají na závěry policejního šetření. Podle posledních informací s nimi nejsou ani rodiče Dary, kteří chtěli za dcerou ihned po neštěstí přijet.

Tento dopis Dara poslala vdově

Rodina Jindřicha Rotrekla (†63) včera obdržela dopis Dary Rolins a také oznámila datum pohřbu. Proběhne v pátek v 10.30 hodin.

Dara adresovala rodině Rotreklových osobní dopis plný bolesti (vpravo). Píše v něm mimo jiné o tom, jak je jí líto smrti Jindřicha Rotrekla. Jeho pohřeb je naplánován na tento pátek. Ostatky budou uloženy do rodinné hrobky. „Rádi bychom se rozloučili a vyjádřili soustrast jeho rodině,“ nechali se slyšet Rotreklovi kolegové.

Vážená paní Rotreklová,

ráda bych k oslovení přidala dobrý den, ale vím, že „dobrý“ není a dlouho nebude, protože jste při sobotní tragické dopravní nehodě přišla o nejbližšího člověka.
Nechci psát o tom, že ani pro mne „dobrý“ není a už nikdy zcela nebude, protože i mě tato tragédie zasáhla tak, jako doposud nic v mém životě.
Nevím, jak přijmete tyto moje řádky, které píši, abych Vám vyjádřila upřímnou soustrast a hluboké politování nad ztrátou Vašeho manžela, a které prosím berte také jako snahu o první kontakt s Vámi. Je pro mě těžké v této emočně vypjaté chvíli říkat či psát cokoli, a tak Vám znovu opakuji, že je mi skutečně opravdu nesmírně líto, co se při nehodě událo a jak to nezvratně změnilo Váš život a život Vaší rodiny.
Na tomto místě cítím za potřebné Vás ujistit, že se nebudu vyhýbat jakékoliv zodpovědnosti, která z vyšetřování této tragédie vyplyne.
Doufám, že přijmete tento můj dopis jako vyjádření opravdové upřímné soustrasti nad ztrátou Vašeho manžela. Je mi to hluboce líto.

S úctou Darina Rolincová

Zpěvaččin právník: Vina není na její straně!

Okolí Dary Rolins (37), která se v sobotu stala účastnicí tragické autonehody, při níž zahynul Jindřich Rotrekl (†63), je stále skoupé na informace ohledně zpěvaččina pobytu i rozpoložení. Deníku Aha! se ale podařilo získat rozhovor s jejím právním zástupcem Robertem Vladykou! Co se zatím o nehodě ví? A jak probíhá vyšetřování?

Už se ví, jak přesně k nehodě došlo?
„Zatím není více informací než těch pocházejících z prvotního šetření na místě nehody. Je to popis nehody a nehodového děje, který učinila policie. Bylo to zaznamenáno tak, že motocyklista se vyhýbal dírám v cestě a vjel do protisměru, kde se střetl s vozidlem paní Rolins. Zbytek je ve fázi šetření.“

Jste v kontaktu s rodinou oběti?
„S rodinou v kontaktu nejsme. Ani nás nikdo nekontaktoval. Paní Rolins prostřednictvím mé osoby předává dopis, ve kterém vyjádřila soustrast a lítost nad onou událostí. Nechtěli jsme to posílat s ohledem na vážnost situace poštou, čekali jsme na přesnou adresu. O doručení se osobně pokusím v úterý.“ (dopis byl včera skutečně předán, pozn. red.)

Uvažuje Dara o nějaké formě finanční pomoci rodině?
„Zatím je to věc, která není na místě. Je to velmi citlivá událost pro obě zúčastněné strany. Až to bude patřičné, budeme o tom mluvit.“

Komunikuje Dara s policií?
„V současnosti prostřednictvím mé osoby, ale než jsem přebral právní zastoupení, byla s nimi v kontaktu ona.“

Za dveřmi jejího domu v Šárce jsou vizitky od policie, což vypadá, jako že Daru hledají...
„My ale s policií komunikujeme. Vizitky tam mohou být zřejmě z prvního dne, než došlo ke kontaktu.“

Víte už, jaké byly provedeny úkony ve vyšetřování?
„Zatím jsem nebyl informován. My jsme nebyli k ničemu vyzváni.“

Jak Dara k věci přistupuje a v jakém je rozpoložení?
„Je ve stavu, jak bych to nazval, takového posttraumatického šoku. Je to obrovská životní a lidská tragédie. Každý se s tím vyrovnává po svém.“

Co se případného postihu týče, v jakých se pohybuje mantinelech?
„K tomu bych se nevyjadřoval. Vycházíme zatím z prvotního šetření, proto bych počkal na konkrétní výstupy. Z prvotních závěrů vyplývá, že vina není na paní Rolins. Počkejme na konkrétní závěry.“

Podle tvrzení rodiny a jejich interpretace slov lékařů odpovídají zranění oběti srážce ve vyšší rychlosti, než jaká je v tom místě povolená. Mohla jet Dara rychleji?
„Vnímám to jako spekulaci, já takovou informaci nemám. Informace o rychlosti mohou být vnímány oboustranně – jinou rychlostí mohl jet ten druhý řidič. Je to opravdu nepodložené.“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.