Sex ve městě KONČÍ! 12 let, 94 epizod, 2 filmy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sex ve městě KONČÍ! 12 let, 94 epizod, 2 filmy

Zleva: Charlotta,Samantha, Carrie a Miranda se budou muset obejít bez Sexu.
Zleva: Charlotta,Samantha, Carrie a Miranda se budou muset obejít bez Sexu. (Warner Bros)

Každý sex musí jednou skončit. A platí to i o tom s velkým S. Carrie, Samantha, Miranda a Charlotta si však možná zasloužily lepší konec. Druhý fi lm natočený podle úspěšného seriálu nelítostná kritika rozcupovala na kousíčky. Producenty ale přešla chuť točit třetí pokračování hlavně kvůli výrazně nižším tržbám, než měl první film Sex ve městě.

Každý sex musí jednou skončit. A platí to i o tom s velkým S. Carrie, Samantha, Miranda a Charlotta si však možná zasloužily lepší konec. Druhý film natočený podle úspěšného seriálu nelítostná kritika rozcupovala na kousíčky. Producenty ale přešla chuť točit třetí pokračování hlavně kvůli výrazně nižším tržbám, než měl první film Sex ve městě.

Zatímco »jednička« vydělala v prvním týdnu po premiéře přes miliardu Kč, tržby pokračování činily »jen« 777 milionů Kč. Přitom se původně počítalo s trilogií. Zklamaná je hlavně Sarah Jessica Parker (45), která nedávno řekla, že doufá, že její Carrie bude žít i nadále. A není to jen tím, že by se do své postavy zamilovala. Parker ve filmech propagovala módní značku Halston, jíž je ředitelkou. Jenže kritici film tentokrát odstřelili: „Sex ve městě 2 udělal ze čtyř mírně sympatických postav žluklé a roztržité groteskní figurky.“ Mezi protagonistkami panovaly napjaté vztahy. Kvůli výši honoráře to jiskřilo mezi Sarah Jessicou Parker a Kim Catrall (53, Samantha). Jejich časté hádky pak štvaly Cynthii Nixon (44, Miranda) a Kristin Davis (45, Charlotta).

Co možná nevíte
  • Předlohou k seriálu byly sloupky spisovatelky Candace Bushnellové v listu New York Observer. První díl uvedla televize HBO 6. června 1998. Za to, že se filmaři nechali volně inspirovat sloupky, dostala Bushnellová přes milion korun.
  • Film Sex ve městě (2008) měl rozpočet 1,4 miliardy Kč, Sex ve městě 2 (2010) 1,5 miliardy Kč.
  • V prvním filmu oblékla Carrie 80 kostýmů. Šaty pro každý fi lm stály 300 milionů Kč.
  • Jméno Božského bylo odtajněno až v poslední epizodě seriálu.
  • Parodie se objevila v kresleném seriálu Simpsonovi jako Soulož v New Yorku. Čtyři ženy se chovaly jako gayové.
Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.