Pohřeb Karla Vacka (†72) - Radek Brzobohatý: Rozesmával lidi nad rakví! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pohřeb Karla Vacka (†72) - Radek Brzobohatý: Rozesmával lidi nad rakví!

Zesnulý Karel Vacek (†72).
Zesnulý Karel Vacek (†72). (Aha! – David Kundrát, Marek Pátek, ara)

Filmový architekt Karel Vacek (†72), který zemřel po dlouhé nemoci minulý pátek, měl včera pohřeb ve Velké obřadní síni krematoria v PrazeStrašnicích. Nad rakví mu »řečnil« Radoslav Brzobohatý (77), hlavní hrdina legendárního seriálu F. L. Věk, na jehož dekoracích se právě zesnulý Vacek podílel. A místo aby pozůstalí ronili slzy smutku, vloudil se jim do tváře úsměv. Smuteční projev Brzobohatého byl totiž víc humorný než dojemný.

„Byla to krásná a šťastná slova, která pohladila na duši, a hlavně rozesmála,“ řekl deníku Aha! režisér Zdeněk Troška, jenž nemohl na posledním rozloučení chybět. Zároveň posmutnělým hlasem dodal, že Vacek zemřel zrovna ve chvíli, kdy měl rozdělanou práci na dalším jeho filmu. „Připravoval dekorace k filmu Čertova nevěsta, teď mám jen projekty a musím přiznat, že nám bude u realizace velmi chybět,“ dodal režisér.

Vacek pracoval u filmu více než padesát let. Svůj výtvarný rukopis vtiskl řadě českých i zahraničních filmů. Byly mezi nimi například snímky Nejasná zpráva o konci světa, Andělská tvář, Z pekla štěstí, Jak básníci neztrácejí naději, Milenci a vrazi nebo seriál F. L. Věk.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.