Dagmar Patrasová: Z nemocnice už je doma! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Dagmar Patrasová: Z nemocnice už je doma!

Před veřejností se Dáda kryla pod kabátem se zdviženým límcem.
Před veřejností se Dáda kryla pod kabátem se zdviženým límcem. (Aha! – David Kundrát)

Dagmar Patrasová (53), která strávila uplynulých čtrnáct dní v pražské Fakultní nemocnici Královské Vinohrady, už je doma! Přestože ještě před pár dny ležela na jednotce intenzivní péče (JIP) kvůli pooperačním komplikacím, kdy jí krev z prasklé cévy zalila plíce a málem ji zadusila, byla Patrasová včera pozdě odpoledne propuštěna do domácího ošetřování.

„V polovině února jsem podstoupila na ortopedii plánovanou operaci páteře, o tři dny později mi brzy ráno praskla céva v hrudníku. Z té se mi vylila krev na plíce. Dusila jsem se, nemohla jsem se nadechnout ani vydechnout. To zoufalství bylo obrovské,“ popsala uplynulé týdny Dáda. „Otevřeli mi hrudník a dali do něj drén, mezitím jsem musela dostávat i infuze, abych nevykrvácela. Bylo to mnohem bolestivější než celá předchozí operace. Čeká mě ještě vyndávání stehů a rekonvalescence. Špatně se mi teď hýbe levou rukou v rameni, musím ji rozpohybovat,“ dodává Patrasová.

„Na rozloučenou mi dali ještě infuzi proti bolesti,“ přiznala deníku Aha! Dáda, kterou ze špitálu přivezl její manžel Felix Slováček. Patrasová se po době nezbytné k její rekonvalescenci prý bude snažit co nejdříve vrátit ke své práci pro děti.

Z nemocnice Patrasovou přivezl její manžel Felix Slováček.

Doma Dádu po několika týdnech s nefalšovanou láskou vítali i její psi.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.