Jana Šulcová (62) po operaci: Vyndali mi oko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Jana Šulcová (62) po operaci: Vyndali mi oko!

Jana Šulcová po náročné operaci pravého oka.
Jana Šulcová po náročné operaci pravého oka. (Aha! – Martin Pekárek)

Jana Šulcová (62), československý sexsymbol osmdesátých let minulého století, je po operaci! Herečka, kterou proslavila komedie století S tebou mě baví svět, totiž kvůli problémům se štítnou žlázou začala špatně vidět, v divadle spadla z jeviště do prázdna, a musela podstoupit vážnou operaci oka! „Museli mi vytáhnout oční bulvu z hlavy,“ přiznala Šulcová deníku Aha!

„Již před deseti lety jsem prodělala operaci štítné žlázy. Tehdy jsem zhubla na čtyřicet kilogramů. Před nedávnem se ale žláza bohužel opět zaktivovala a začala jsem vidět dvojitě. Za lidmi i písmeny byly stíny. Hrůza!“ podotýká Šulcová, kterou se doktoři neúspěšně snažili léčit kortikoidy. A pak to přišlo. Šulcová v Divadle Bez zábradlí Karla Heřmánka spadla z jeviště do hlediště. Následovala operace. „Při té mi primář Diblík z hlavy vytáhl oko, uvnitř něco ušmikl a pak ho vrátil zpátky,“ glosuje s nadhledem vážný zákrok elegantní herečka známá i ze seriálů My všichni školou povinní, Horákovi nebo Byl jednou jeden dům.

„Bude chvíli trvat, než se oko srovná úplně, ale vidím již bezvadně. Ranilo mě, když jsem se z jednoho článku dozvěděla, že jsem po nepovedené plastice očních víček a trápí mě rozvod. Ty lži mě připravily o roli v jednom krásném seriálu,“ zvážní paní Šulcová, kterou prý konec manželství s hercem Oldřichem Víznerem (62) již dvacet let naopak těší. Představitelku mnoha sympatických žen zabolí i narážky lidí, kteří si myslí, že má znovu potíže s alkoholem.

„Nikdy jsem se netajila, že jsem s ním kdysi dávno měla problém, ale důvod, proč jsem pila, odezněl, a tak jsem již před lety pít přestala. Kvůli štítné žláze nyní beru lék Prednison, který zadržuje vodu a způsobuje dočasnou nadváhu,“ dodává Šulcová, kterou nyní můžeme pravidelně vídat v představeních divadelního spolku Háta.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.