Dům exmilenky zpěváka Slávka Jandy: V plamenech shořely dva miliony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Dům exmilenky zpěváka Slávka Jandy: V plamenech shořely dva miliony!

Dům zřejmě zapálila vadná elektroinstalace.
Dům zřejmě zapálila vadná elektroinstalace. (Aha! – Alexandr Malachovský, Milan Pacík13.01.2010, 5:00)

Oheň včera v noci vyhnal do mrazu zpěvačku Yvettu Ramess (38), bývalou milenku kapelníka skupiny Abraxas Slávka Jandy (59). V domě byli také její přátelé. Požár zachvátil podkroví vilky v pražských Dolních Chabrech a způsobil škodu asi dva miliony korun.

„Akorát jsme se dodívali na Kobru 11, když vypadly pojistky. Slečna majitelka šla nahodit jističe a já šel nahoru pro baterku. Už tam hořelo. Bylo to strašně rychlý. Jsem bývalý hasič, ale tohle jsem ještě neviděl. S holýma rukama proti tomu člověk nic nezmohl,“ popsal drama kamarád zpěvačky Martin (35).

Yvetta včera dopoledne v domě s ohořelou střechou nebyla. Po prožitém nočním šoku se prý odjela i se svým ohařem vyspat. „Posbírala základní věci a museli jsme pryč, nic jiného se dělat nedalo,“ řekl zpěvaččin další kamarád František (60).

O tom, že oheň v domě zpěvačka zvládla, nepochybuje ani její bývalý partner Slávek Janda. „Už jsme se roky neviděli, ale vždycky měla divočejší povahu a její životní styl byl divoký. V krizových situacích si umí poradit,“ prozradil Aha! Hasiči dorazili na místo do deseti minut a podařilo se jim tak zachránit nejen většinu vilky, ale i sousední dům. „V tomhle počasí to byl zázrak. Tahle ulice se tu navíc špatně hledá. Ihned vytáhli žebřík, kropili seshora a vodou nešetřili,“ řekl Martin.

Požár se obešel bez vážných zranění. Hasiči s ním bojovali hodinu a půl. „O požáru jsme byli informováni ve 21.27 hodin. Hořelo ve třech místnostech a hasiči v dýchací technice dostali požár pod kontrolu ve 23.02,“ uvedla mluvčí hasičů Pavlína Adamcová. Příčiny ohně hasiči vyšetřují. Pravděpodobně šlo ale o technickou závadu na elektroinstalaci.


Slávek Janda


Hasiči při záchranných pracích.


„V téhle tašce jsem měl doklady a ty to naštěstí přežily," říká zpěvaččin kamarád Martin.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.