Argema žaluje: Podvod na Slavících?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Argema žaluje: Podvod na Slavících?!

Sporné hlasy ve Slavíkovi způsobily, že se skupina propadla ze sedmého místa na dvanácté a zlobí se.
Sporné hlasy ve Slavíkovi způsobily, že se skupina propadla ze sedmého místa na dvanácté a zlobí se.

Skupina Argema se bouří! Anketa Český slavík je prý podvod. Podle e-mailu, který nám do redakce poslala, jim organizátor bezdůvodně odebral 36 % hlasů. Organizátor Slavíka Jaroslav Těšínský se ale brání. „Jde nám o objektivitu,“ říká.

Skupina obeslala redakce s prohlášením v němž tvrdí, že jim pořadatel ankety Český slavík odebral bezdůvodně 36 % hlasů. Jenže Jaroslav Těšínský z agentury Musica Bohemica tvrdí, že šlo jen o zásah v zájmu spravedlnosti.

Hlasovat mohli totiž příznivci pro jednu až tři skupiny, přičemž esemesky s počtem skupin byly různé. Až na Argemu, jíž se dostalo výrazně nad normál hlasů prostřednictvím esemesky jen s jedním interpretem, tedy s nimi. „To může značit hodně věcí, nějaký fanda si koupil kupu sim karet a z nich posílal hlasy, nebo to mohl udělat i někdo schválně a chtěl jim uškodit, protože dobře ví, že my na to díky kontrolnímu systému přijdeme, že je něco nestandardní,“ vysvětluje Těšínský.

„Radili jsme se s mnoha techniky a IT specialisty, kteří nám potvrdili, že to je opravdu neobvyklá situace a že jde o příliš vysoký výkyv, než aby to byla jen náhoda,“ obhajuje své stanovisko Těšínský a dodává, že proto se rozhodl hlasy, o jejichž původu lze pochybovat, odstranit.

Ačkoliv prý své konání agentura skupině Argema vysvětlila, ta se stejně zlobí. „Poškozuje to prestiž, průhlednost a kvalitu této ankety a silně to připomíná dobu komunistického režimu, kdy se s hlasy všemožně kupčilo a pořadí se dalo libovolně ovlivnit. Je nám líto našich fanoušků, kteří do ankety investovali své peníze i čas a vzhledem k tomu, že ani fanoušci ale ani my jsme neporušili daná pravidla ankety, tak se razantně ohrazujeme proti tomuto svévolnému rozhodnutí organizátorů, kteří tímto způsobem mohou kdykoliv v budoucnosti zmanipulovat výsledky ankety a poškodit pro ně nepohodlné interprety,“ neváhá kapela sáhnout k ostrým slovům.

Stejný problém potkal i duo Eva a Vašek, pro něž znamenalo odebrání hlasů pád mnohem tvrdší než pro Argemu – o více než dvacet příček. Zda dojde na žalobu, ať už od Evy a Vaška nebo Argemy se však zatím neví.

Foto ara

(eve)

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.