Proč Ben Cristovao (22) tají tátu? Jel v kauze s úplatky a vraždou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Proč Ben Cristovao (22) tají tátu? Jel v kauze s úplatky a vraždou!

Ben Cristovao se během soutěže SuperStar o svých rodičích vůbec nevyjadřuje.
Ben Cristovao se během soutěže SuperStar o svých rodičích vůbec nevyjadřuje. (Aha! – Martin Hykl, ČTK)

Závoj tajemství nad důvody exotického finalisty Česko Slovenské SuperStar Bena Cristovaoa (22), proč chtěl utajit totožnost svých »rodičů«, je odhalen! Aha! se podařilo vypátrat současného manžela Benovy maminky a člověka, kterému Ben od svých čtyř let říká táto!

Závoj tajemství nad důvody exotického finalisty Česko Slovenské SuperStar Bena Cristovaoa (22), proč chtěl utajit totožnost svých »rodičů«, je odhalen! Deníku Aha! se podařilo vypátrat současného manžela Benovy maminky a člověka, kterému Ben od svých čtyř let říká táto! Není jim nikdo jiný, než Radovan Sitař (35), jednatel společnosti Tender Group Plus, který byl na konci 90. let souzen v kauze Syner největší korupční aféře v historii Česka, kterou provázely vražda a sebevražda...

Sitař nebyl jen jednatelem, ale podle detektivů, kteří případ řešili, to byl právě on, kdo inkasoval všechny úplatky – podle obžaloby získal na přibližně 13,5 milionu!

Za co vlastně Sitař měl brát úplatky? Jeho společnost se specializovala na pořádání veřejných zakázek pro města, která hledala stavební firmy pro své projekty. Podle obžaloby Sitař některým firmám naznačil, že pokud mu nedají požadovanou částku, budou ze soutěže vyloučeny kvůli formálním pochybením. Podle soudkyně Ivety Havlíkové se ale nic takového neprokázalo. Proto Obvodní soud pro Prahu 4 Sitaře i dalších třináct šéfů největších stavebních firem, kteří byli podezřelí z uplácení, zprostil obžaloby.

V aféře, ve které hrál Benův otčím hlavní roli, však nešlo jen o úplatky. Došlo i na vraždu a sebevraždu! Jeden ze stíhaných podnikatelů, majitel firmy IDOS Praha Lubomír Kašák švagr politika Miroslava Kalouska – byl v roce 2002 zavražděn. Zastřelil ho jeho společník Zdeněk Němec, který následně spáchal sebevraždu. Podle tehdejšího tisku převedl právě Kašák ještě před smrtí na Sitařovo konto přes milion korun, za to pak Sitař radním města Příbram měl doporučit, aby firmě IDOS dali mnohamilionovou zakázku na přestavbu příbramských kasáren.

Nevlastní otec Bena Cristovaoa Radovan Sitař: Náš vztah není vřelý!

Ben Cristovao (22), finalista první Česko Slovenské SuperStar, se jej snažil před novináři uchránit. My jsme ho ale vypátrali. O kom je řeč? O Benově nevlastním otci Radovanu Sitařovi (35), nad jehož minulostí visí velký otazník. Deníku Aha! včera poskytl rozhovor.

Pane Sitaři, jste Benův nevlastní otec?
„Neřekl bych tomu tak.“

Ale žijete s jeho maminkou...
„Ano, to je pravda, ale k Benovi se rozhodně otcovsky nechovám. Vždyť mezi námi není zas tak velký věkový rozdíl.“

Takže jste ho nevychovával?
„Ale pochopitelně, že ano. Ale náš vztah není tak vřelý. Je spíš kamarádský.“

A proč ho někdy nejedete podpořit na Slovensko?
„My jsme nevěděli, že se do SuperStar přihlásil. A už vůbec jsme s tím nesouhlasili. Nechceme být v médiích.“

Takže ho podporujete z Prahy?
„Pokud se ptáte na to, jestli mu posíláme SMS, tak ne. Jak bychom mu pomohli? Nijak. Buď ho lidi budou posílat dál, nebo ne.“

Pane Sitaři, když už jsme tady, mohli bychom si vás vyfotit?
„To určitě ne. Nepřejeme si být v médiích. Promiňte. Na shledanou.“

Co na to Ben? Čtěte už zítra v Aha! Přestože se ho fanouškové na otce ptají, na jeho profilu na Facebooku je pouze toto video, které natočil s Martinem Chodúrem:

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.