Maminka z »Básníků« Míla Myslíková (†72): Před smrtí ji pobláznila sekta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Maminka z »Básníků« Míla Myslíková (†72): Před smrtí ji pobláznila sekta!

Míla Myslíková během života rozdávala radost, její odchod však byl plný smutku.
Míla Myslíková během života rozdávala radost, její odchod však byl plný smutku. (Marek Hofman, ara)

5:00 (hof) – Oblíbená maminka Šafránková ze série filmů Dušana Kleina o »Básnících«, rázná vedoucí v komedii Holky z porcelánu nebo zlostná milostpaní z komedie Jak utopit doktora Mráčka. Tak znají diváci skvělou českou herečku Mílu Myslíkovou (†72), která před čtyřmi lety zemřela. Málokdo ví, jak smutný její konec byl. Naletěla totiž řadě podvodníků a podlehla mámení náboženské sekty!

Míla (celým jménem Bohumila) Myslíková zemřela v Praze v únoru 2005 po druhé mrtvici. Už v devadesátých letech se ale stáhla do ústraní a hrát nechtěla. Milovala psaní, napsala několik knih, i pohádkových, které měly veliký úspěch. Zemřela jako zcela chudá a nemajetná. Několik podvodníků, včetně nakladatele, ji totiž připravilo o úspory. Myslíková žila na sklonku života zcela sama, poblouzněná sektou Poselství Grálu. Děti nikdy neměla. Vdaná byla jen krátce a poté, co jí nedlouho před smrtí zemřela fenka Bětuška, ztrácela sílu žít. Pohřbena je v Polné u Jihlavy. To proto, že v nedaleké Záborné žije její synovec a ten po její smrti nechal Míliny ostatky i ostatky jejích rodičů převézt a uložil je do nového hrobu.

Myslíková je pohřebena v Polné u Jihlavy, kde se o hrob stará její synovec.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.