Rozloučení s Michaelem Jacksonem (†50): Největší koncert jeho kariéry! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Rozloučení s Michaelem Jacksonem (†50): Největší koncert jeho kariéry!

Na zadním projekčním plátnu se při veřejném rozloučení objevovaly Jacksonovy fotografie…
Na zadním projekčním plátnu se při veřejném rozloučení objevovaly Jacksonovy fotografie…

Přímý přenos z obřadu v basketbalové hale Staples Center v Los Angeles vysílaly televize a internetové servery ve většině zemí světa. 25. června zemřel na zástavu srdce, už před 7 lety si ale přál: „Můj pohřeb bude největší show na světě!“ Králi, tvé přání bylo včera splněno!


● Bombastický pohřeb, přesně jak si král popu přál!
● Davová hysterie, slzy, vystavená rakev
● A u obrazovek víc lidí než při pohřbu princezny Diany!

LOS ANGELES (pk, kat) – Takový pohřeb ještě svět nezažil! Koneckonců – pohřbívali krále! Krále popu, Michaela Jacksona (†50)!

Kliknutím zvětšeteNejdřív se s ním rodina soukromě rozloučila na neprodyšně uzavřeném hřbitově Forest Lawn. Pak převezli zlatou rakev na veřejnou pietu (nazvanou »Oslava života«) do vyprodané arény Staples Center. A začal největší (a poslední) koncert Michaelovy kariéry.

Smuteční řeč měla původně pronést zpěvačka Diana Ross, jeho největší kamarádka. Ale nedorazila – zhroutila se. Pak už se u řečnického pultu střídají jeho přátelé a známí, u mikrofonu pláčou, dojímají se, vzpomínají. Kliknutím zvětšete„»Jacko« mě jednou zval a řekl: »Chtěl bych si s tebou promluvit o jednom klipu.« Seděli jsme u něj na zemi a jedli křidélka z KFC. Opravdu jsme si to užívali,“ vypráví basketbalista Magic Johnson. Zpěvák Stevie Wonder zazpívá a pak smutně řekne: „Tohle je chvíle, které jsem doufal, že se nedožiju. Vím, že Bůh je dobrý a cítí, že Michaela potřebujeme. Ale Bůh ho potřeboval víc.“

Písněmi se s Jacksonem rozloučili i Jennifer Hudson, Lionel Richie či Mariah Carey. Na závěr pak všichni vystoupili s dalším Michaelovým šlágrem We are the World. Na pódiu za nimi se promítají křesťanské kříže, židovské hvězdy, jin jang i muslimské půlměsíce. Kliknutím zvětšeteZpívá i Jacksonova rodina, zpívá a přitom zároveň pláče celá aréna. Členové rodiny pak v emotivních projevech děkují Michaelovi. Jeho bratr Marlon vzlyká: „Bolí mě to. Stojím tady a snažím se nalézt slova útěchy. Snažím se pochopit, proč jsme ztratili bratra. Michaeli, když jsi odešel, vzal jsi s sebou kus mě… Nikdy nepochopíme, co on zažíval. Nemohl vyjít na ulici, aby se okolo něj nesrotil dav. Prošel si hroznými věcmi. Snad ti už dají pokoj.“ Jako poslední promluví Michaelova plačící dcerka Paris (11). „Tatínek byl tím nejlepším tátou, jakého si můžete představit. Mám ho moc ráda. Tati, moc mi chybíš!“ vzlyká. Odnášejí rakev, lidé vstávají, tleskají, pláčou. Nakonec se celá hala pomodlí.

Pohřbili ho bez mozku

● Z těla mu vysáli krev
● Rakev zalili do betonu

Kliknutím zvětšeteLOS ANGELES – Pár hodin po velkolepém rozloučení v hale Staples Center byl prý Michael Jackson tajně pohřben na prominentním losangeleském hřbitově Forest Lawn. Vedle hollywoodských hvězd Humphreyho Bogarta (film Casablanca), Walta Disneyho (král kreslených pohádek), Stana Laurela (člen komediálního dua Laurel a Hardy) či Tellyho Savalase (hrál inspektora Kojaka). Šlo o přísně soukromý obřad, médiím a fanouškům byl vstup zakázán.

Zlatá rakev (za 450 000 Kč) byla v hrobě zalita betonem – rodina měla totiž strach, že by posedlí fanoušci mohli chtít tělo svého idolu z hrobu vyhrabat! Jacksonovo tělo bylo pohřbeno bez mozku. Ten je stále uložen na patologii, kde lékaři zkoumají příčiny Jacksonovy smrti. Na provedení vyšetření je totiž třeba nechat mozek dva týdny »tvrdnout«.

Těsně po smrti byl Michael Jackson nabalzamován, aby bylo tělo uchováno před zkázou. Použitá metoda je podobná dialýze. Z těla se vysaje krev. Tepny se pak naplní konzervační směsí, což zabrání rozkladu. Nedochází k zápachu, barva kůže zůstává beze změn a bakterie napadající lidská těla jsou zničeny.

Chtěl se nechat naklonovat!

LOS ANGELES (pk) – Michael Jackson byl posedlý myšlenkou nesmrtelnosti. Ze smrti jako takové měl celý život panickou hrůzu, a tak si chtěl dlouhý život pojistit tím, že se nechá naklonovat. Ideu mu vnukla sekta raeliánů, kteří tvrdí, že duše člověka zemře, když zemře jeho tělo. A klonování je podle nich jediným východiskem. Jackson prý už měl i lékaře, kteří klonování provedou, a už se dokonce podrobil prohlídce. Víc už ale nestihl…

Člen kapely Kiss:
»Michael Jackson děti opravdu zneužíval!«
Šokující policejní výslechy

LOS ANGELES (pk) – Ta otázka je tu stále. Byl, či nebyl Michael Jackson pedofil? „Oslavujete zrůdu! Ten člověk byl perverzní. Zneužíval děti,“ rozohnil se včera kongresman Peter King (65). Promluvil i Gene Simmons (59), člen slavné kapely Kiss: „Jeho památku jste uctili už dost. Teď ať promluví všechny děti, které v životě sexuálně zneužil!“ Podle svého okolí měl Jackson slabost pro chlapečky mezi 10 a 13 lety. „Starší kluci, ani žádné holčičky k němu nechodili,“ vypověděl Jacksonův poradce Myung Ho Lee. Zpěvákovi právníci ale tvrdí, že Jackson prostě jen žil život 12letého kluka, protože sám žádné dětství neměl. Buď jak buď – kvůli obvinění ze zneužívání dětí stál dvakrát před soudem. Za právníky zaplatil 550 milionů Kč, hlavně se ale zcela rozložila jeho psychika.

1993: Jordie (12)

S 12letým Jordiem Chandlerem se seznámil v autoservisu. Pak ho i s jeho matkou pozval do Neverlandu. Jemu nakoupil dárky za desítky tisíc dolarů, jí dal diamantové šperky a kreditní kartu bez limitu. Jackson s Jordiem jezdili na výlety po celých Státech. A pak jednou v hotelu... „Michael se o mě v posteli třel. Pak mě políbil a strčil mi do pusy jazyk. Když jsem řekl, že to nechci, rozplakal se.“ Další den prý Michael začal Jordieho přesvědčovat, že by měl masturbovat: „To je moc hezká věc. A kluci, kteří to nedělají, jsou pak divní. Znám jednoho, co pak měl sex i se psem.“ Potom mu prý Jackson vsunul ruku pod trenky a masturboval ho. Policejní zpráva uvádí: „Nakonec pan Jackson začal konzumovat jeho sperma. Nezletilý ale popírá, že by kdy orálně uspokojoval pana Jacksona nebo s ním měl anální styk.“

O dalším společném výletě do Disney Worldu na Floridě Jordie vypověděl: „V hotelu jsem mu musel líbat bradavku a kroutit s tou druhou, zatímco on sám masturboval.“ Jordie řekl, že mu Michael zakázal o tom komukoliv říct. „Jinak prý mě zavřou do ústavu.“ Když se celá věc dostala k soudu, zažil Jackson strašné ponížení. Jordie totiž policii popsal zvláštnosti jeho genitálií a soudce nařídil ověřit, zda mluví pravdu. Fotograf fotil nahého Jacksona půl hodiny! Výsledky potvrdily, že chlapec nelhal! Jackson pak okamžitě vyplatil rodině Jordieho 20 milionů dolarů výměnou za stažení obvinění.

2005: Gavin (12)

V roce 2004 Jackson v televizi bezelstně přiznal, že spí s malými chlapci v posteli a „že je to to nejkrásnější, co může dětem dát“. Jedním z nich byl i 12letý Gavin Arvizo. Ten pak v roce 2005 Jacksona obvinil ze sexuálního obtěžování. Policii popsal zpěvákovy genitálie úplně stejně jako Jordie. Policie udělala v Neverlandu razii. Našla i tvrdé pornografické časopisy, na nichž byly otisky prstů Jacksona i malého Gavina. U soudu promluvil i další malý chlapec Jason Francia, syn Jacksonovy hospodyně. Řekl, že si s ním Jackson sexuálně hrál už od jeho 7 let. „Dával mi 100 dolarů za každé lechtání v trenýrkách.“ Soud ale nakonec zprostil Jacksona všech obvinění v plné výši.

Kliknutím zvětšeteOdhad televize CNN: Na obrazovkách sledovalo obřad přes 2,5 miliardy lidí – víc než při pohřbu princezny Diany!

Pozvání odmítla matka dvou Jacksonových dětí Debbie Rowe: „Budu na něj vzpomínat v soukromí.“

Chyběla i herečka Liz Taylor: „On by si nepřál, abych svůj smutek sdílela s miliony dalších. Je to jen mezi námi dvěma.“

Kliknutím zvětšeteO 17 500 lístků do haly mělo zájem 1,6 milionu lidí – rozhodl los. Na černém trhu se vstupenky prodávaly i za 3 miliony Kč!

Jen v USA přenášelo pohřeb 16 celostátních televizí. Vysílací práva dala Jacksonova rodina k dispozici zdarma.

Okolí Staples Center bylo hermeticky uzavřeno od okolního světa. Úřady řeší, kdo uhradí náklady (74 milionů Kč) na bezpečnost.

Kliknutím zvětšeteReverend Al Sharpton se při pohřbu obrátil k Michaelovým dvěma synům a dceři: „Děti, na vašem tatínkovi nebylo nic podivného. Podivné bylo jen to, s čím se musel vypořádat.“

Herečka Brooke Shields: „Michael se moc rád smál. Jeho smích byl nejkrásnější a nejčistší. Často se o něm mluvilo jako o králi, ale Michael, kterého jsem znala já, se spíš podobal Malému princi…“


Foto ČTK, ara

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.