Bodyguard mrtvého Matušky: Olinku ochráníme před kolapsem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bodyguard mrtvého Matušky: Olinku ochráníme před kolapsem!

Zdeněk Zahradník zatočí s každým lumpem, který bude chtít rušit pietní obřad Waldemara Matušky.
Zdeněk Zahradník zatočí s každým lumpem, který bude chtít rušit pietní obřad Waldemara Matušky. (: ara)

PRAHA – Žofín se stane zítra dopoledne nedobytnou pevností! Třicet urostlých mužů z firmy Zdeňka Zahradníka poskytující ochranku světovým celebritám totiž bude dohlížet na to, aby se poslední rozloučení s národním klenotem Waldemarem Matuškou (†76) obešlo bez skandálů s pomatenými fanoušky nebo i bez kolapsů truchlících nejbližších!

Zdeněk Zahradník má za sebou se svou firmou VIP Service Prague hlídání Tiny Turner, Michaela Jacksona a dalších světových superstar. Ale i pohřbu národem obdivovaného zpěváka přikládá obrovskou váhu. Do práce ve čtvrtek půjde i se svými gorilami smutným pomalým krokem. Všichni měli Matušku lidsky i profesně rádi. „Samozřejmě to není vůbec příjemné, ale člověk se musí zachovat jako profesionál a přistoupit k té práci nezúčastněně, i když jsme si pana Matušky moc vážili. Prostě jdete do práce a nesmíte podlehnout pocitům, to by se na výkonu služby podepsalo,“ svěřil se deníku Aha! Zahradník. Ten už byl u toho, když v Praze přistálo letadlo s ostatky zesnulého zpěváka a jeho manželkou Olinou a synem Waldou. „Mám na letišti mnoho známých a tak odbavení bylo rychlé. Měl jsem obavu, aby paní Matuškovou hned na letišti někdo neobtěžoval, ale zásah nebyl potřeba,“ konstatuje a pak detailně popisuje, co budou mít jeho gorily na Žofíně na starosti.

„Já bych klukům neříkal ochranka, spíš budou fungovat jako pořadatelé, organizátoři. Rozloučení s panem Matuškou není rizikovou událostí. Neočekáváme žádné potíže. Lidé budou jistě rozumní a na této pietní akci se budou chovat přiměřeně situaci,“ doufá Zahradník.

Nemáme prý čekat žádné holohlavce bez mozku, kteří si rádi praští do bezbranných starců. „Jsou zvyklí pracovat s davem. Jejich úkolem bude, aby se dav nenatlačil na silnici, aby nedošlo ke zranění, nebo abychom lidi v poklidu navedli do Žofína. On je dost malý, bude se vcházet i vycházet jedním vchodem, a tak to budou mí kluci usměrňovat. Aby se na všechny dostalo, i proto někdo musí udržovat tempo.“ Protože se ale očekává více než osm tisíc lidí, kteří se budou chtít rozloučit se svou modlou (pouze 750 pozvaných se ale bude moci zúčastnit veřejnosti uzavřené části pietního aktu). Dají se očekávat nervozita, tlačenice a další potíže.

Ochranka ale bude působit i přímo při obřadu pro pozvané kamarády Waldy. „Bodyguardi tam rozhodně nejsou proto, aby chránili hvězdy před veřejností. Na druhou stranu, pokud by někdo nevhodně narušoval průběh pietního aktu, organizátoři okamžitě zasáhnou a takového člověka vyvedou,“ říká šéf firmy VIP Service.

„Při samotném obřadu budou mí muži nablízku paní Matuškové, ale i ostatním smutečním hostům, aby je, v případě slabosti někoho z nich, doprovodili k lékaři. K dispozici bude sanitka, a to i v části určené veřejnosti. Člověk nikdy neví, kdo kdy bude potřebovat pomoc zdravotníků a v takhle emocionálně vypjatých chvílích je riziko kolapsu ještě větší,“obává se Zdeněk Zahradník.

Pod palcem bude mít jak veřejnou tak i neveřejnou část posledního rozloučení s Matuškou, ale také dovoz těla do krematoria k žehu a druhý den v poledne na Vyšehradě také uložení urny do hrobu.

„Stále ale netuším, jaké požadavky ze strany rodiny na pátek vzejdou. Ani nevím, v jakém počtu lidí to budeme zajišťovat,“ dodává ochránce Zahradník.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.