Strašná zpráva pro Lucii Bílou: Může přijít o oko! Její problémy se štítnou žlázou teď dosáhly extrému... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Strašná zpráva pro Lucii Bílou: Může přijít o oko! Její problémy se štítnou žlázou teď dosáhly extrému...

PRAHA – Zpěvačka Lucie Bílá (43) a její vypouklé oči… Problémy se štítnou žlázou teď dosáhly extrému. A nejpopulárnější české zpěvačce opravdu reálně hrozí, že přijde o oko! Strašlivou, hrůzostrašnou zvěst potvrdil i primář Pavel Racek z Kliniky nukleární medicíny a endokrinologie, kde se Lucie Bílá léčí…!


„Ano, mnohdy se ani oko neodebírá, protože může samo vypadnout, ale může být i perforované,“ tvrdí primář Racek, jedna z největších českých kapacit v tomto oboru. Jedenáctinásobná Česká slavice je exemplární případ, kdy se nemoc dostala do velmi závažného stadia. Objevuje se zvýšený tlak na oční nerv a na tkáň v očnici, což způsobuje vylézání očí z důlků.

Mnoho lidí s problémy štítné žlázy má s očima trable – mají je zarudlé, podrážděné, suché, oteklé. Lucie Bílá je na tom ale mnohem hůř. „Je to ukázkový případ pro mediky. Lucie Bílá a její oči, to je extrém,“ shoduje se tým lékařů. A primář Racek vše potvrzuje. „Ano, může dojít k velice závažným variantám a lidé s takovou diagnózou mohou skutečně oslepnout,“ tvrdí lékař 2. lékařské fakulty UK a Fakultní nemocnice Motol.

Sama Lucie si uvědomuje, že se dá jen stěží s touto závažnou nemocí bojovat. „Často trpím migrénami, velmi mě bolí hlava. Tu tupou bolest musím tlumit silnými prášky,“ přiznala deníku Aha! Lucie Bílá, která u sebe nosí dávkovač s léky. A jak se její nemoc léčí? Podle odborníků třemi způsoby. Podáváním radioaktivního jódu na oslabení činnosti štítné žlázy, podáváním léků na zastavení zvýšené produkce hormonu nebo chirurgickým odstraněním štítné žlázy. Můžeme jen doufat, že lékaři najdou pro Bílou to správné řešení a oko jí zachrání!

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.