Radek John přiznal: Z Novy mě vyhodili se zlatým padákem! A s pistolí a kursem karate! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Radek John přiznal: Z Novy mě vyhodili se zlatým padákem! A s pistolí a kursem karate!

Radek John nevyletěl z Novy jako chuďas. Dostal odstupné a během své práce si osvojil řadu šikovných dovedností.
Radek John nevyletěl z Novy jako chuďas. Dostal odstupné a během své práce si osvojil řadu šikovných dovedností. (Dalibor Puchta)

PRAHA – Podivný odchod publicisty Radka Johna (54), manžela herečky Zlaty Adamovské (50), z »nováckého« pořadu Na vlastní oči má konečně vysvětlení! Zatímco dříve symbol investigativní televizní žurnalistiky John tvrdil, že odešel na vlastní žádost, nyní přiznal, že se ho Nova nekompromisně zbavila!

Podivný odchod publicisty Radka Johna (54), manžela herečky Zlaty Adamovské (50), z »nováckého« pořadu Na vlastní oči má konečně vysvětlení! Zatímco dříve symbol investigativní televizní žurnalistiky John tvrdil, že odešel na vlastní žádost, nyní přiznal, že se ho Nova nekompromisně zbavila!

„Nevím, jestli mohu o podmínkách smlouvy mluvit, je to asi obchodní tajemství, ale je tam odstupné a zákaz mluvit o Nově negativně,“ řekl Radek John v pořadu Interview B.T. ve zpravodajské televizi Z1. Nepřímo tak potvrdil, že jeho odchod nebyl dobrovolný.

„Žádná firma by nedala odstupné (platy navíc) člověku, který ji opouští na vlastní žádost. K tomu dochází jedině v případech, že společnost se chce z nějakých důvodů rozloučit se zaměstnancem na hodinu, a ne po dvouměsíční výpovědní lhůtě,“ potvrdil nám podnikatel Jiří Nový.

A právě to byl případ Johna. Sedm let na Nově nikoho netrklo, že pracuje na hranici střetu zájmů, když byl kromě své televizní práce také předsedou představenstva firmy Ora Print, jež dělala zakázky pro Lesy ČR, VZP a ministerstvo dopravy. Ve chvíli, kdy o tom ale začala psát média, začalo to pořadu Na vlastní oči kazit pověst, a tak John musel být odejit. A co ještě v rozhovoru s Bárou Tachecí bývalý publicista prozradil? Aféra mu prý nepřinesla odliv zakázek na moderování. „Mám toho teď osmkrát víc,“ chvástal se. Jenže později se ukázalo, že jde o besedy na školách, které asi těžko budou za honorář...

Radek si prý z Novy odnáší kromě tučného zlatého padáku (podle dostupného zdroje mohl dosáhnout výše několika set tisíc korun) také kurs sebeobrany, kurs na odhalení bomby v autě a stále má také pro svou bezpečnost pistoli.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.