Ples v opeře - Zábava za 4 000 000 Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ples v opeře - Zábava za 4 000 000 Kč!

Praha, Vídeň, Bratislava... ve všech evropských městech jsou plesy v operách nejsledovanější společenskou událostí.
Praha, Vídeň, Bratislava... ve všech evropských městech jsou plesy v operách nejsledovanější společenskou událostí.

PRAHA – Po čtrnácti letech se v sobotu 31. ledna vrátí do pražské Státní opery legendární Ples v opeře. A organizátoři opravdu nešetřili. Pozvali přední hvězdy a rozpočet se vyšplhal na astronomické čtyři miliony korun.

O VIP hosty bude postaráno přímo královsky. Gastronomické speciality, luxusní ubytování i doprava na ples autem za 2,25 milionu korun. A kdo bude mít štěstí, odveze si z tomboly plesu vůz Mini Cooper.

První celebrity se již sjíždějí. Ve středu večer přiletěl čestný host plesu, podnikatelka českého původu Ivana Trumpová, dnes dorazí podle všeho Tereza Maxová, Alena Šeredová nebo Juraj Kukura. V sobotu přijede druhý čestný host plesu, Ian Gillan, zpěvák skupiny Deep Purple.

Jak čestní hosté, tak hosté ve sponzorské loži – přičemž jedna lože stojí přes 250 000 korun – se mohou těšit z monumentálního příjezdu na ples vozy Jaguar a budou si pochutnávat na vybraných kulinářských specialitách dovezených přímo z Vídně a z Německa. K tomu stát se takovým VIP hostem stačilo relativně málo– zakoupit si příslušný lístek. Háček je jen v tom, že jeden stál až 13 750 korun! A všechny byly ihned vyprodány.

Na hosty také čeká tombola. Kolik bude stát lístek, zatím produkce nechce sdělit, hlavní cena však stojí za to. Je jí vůz Mini Cooper. A kdo auto nevyhraje, nemusí věšet hlavu, výtěžek z každého lístku totiž poputuje na dobrou věc – Nadaci Terezy Maxové.

Menu pro boháče

Na plese se bude podávat pro čestné a VIP hosty vybrané menu ze speciálních ingrediencí dovezených exkluzivně z Vídně a z Německa. Podívejte se, na čem si oni vyvolení »plesající« budou pochutnávat.

  • Mini menu podávané ve foyer na 2. balkoně

Kanapky
■ Bliny s marinovaným lososem a crème fraîche
■ Uzená kachní prsíčka s pomerančem a pistácií
■ Roastbeef s vltavínovým krémem
Studené miniporce
■ Míchané zahradní saláty s citrusovými plody, balzamikem a parmezánem
■ Tuňákové sashimi s uzenou papajou s roketovým salátem
Sladké kanapky
■ Bílý čokoládový lanýž
■ Physális v hořké čokoládě

  • Cooper menu podávané v lóžích a na jevišti

Kanapky
■ Minibrambůrka se zakysanou smetanou a kaviárem
■ Parmská šunka s pošírovanou hruškou
■ Kozí sýr s tapenádou ze sušených rajčat
Studené miniporce
■ Cuketové carpaccio s bazalkovou esencí a piniovými oříšky
■ Jehněčí filet s rukolou a sušenými rajčaty
Sladké kanapky
■ Mini čokoládový lanýž
■ Physális/Jahody s vanilkovou pěnou

Známe program minutu po minutě!

Jak bude probíhat největší plesová událost roku? Vše začne už zhruba čtyřiadvacet hodin před plesem. Po pátečním představení nastoupí do budovy opery štáb dělníků, který odmontuje sedačky a nainstaluje speciální taneční parket.

21.00:
Začnou přijíždět první hosté. Největší sláva vypukne příjezdem Ivany Trumpové ve společnosti návrháře Osmanyho Laffity a Iana Gilliana.

22.00:
Ples oficiálně odstartuje orchestr, který doprovodí předtančení v podání baletu Státní opery Praha a českou besedu v provedení čtyřiadvaceti mladých párů. Poté budou v pravidelných sekvencích střídavě hrát dva velké taneční orchestry.

24.00:
Ples završí diskotéka Martina Hrdinky.

K takové slávě patří i nákladné šaty a šperky, což si vzala k srdci především moderátorka večera Daniela Šinkorová. Na ples dorazí ve speciálně objednaných šatech a špercích dovezených až z Paříže! Podle dostupných informací se nenechá hlavní hvězda večera Ivana Trumpová zahanbit. O luxusní oděv by se měl postarat její plesový doprovod – návrhář Osmany Laffita. Ten pro ni uspořádal včera večer párty ve svém domě v Nižboru, jejíž součástí bylo podle všeho i vyzvednutí róby.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.