Herec Václav Upír Krejčí: Pojmenoval dceru podle adresy chalupy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Herec Václav Upír Krejčí: Pojmenoval dceru podle adresy chalupy

Václav Upír Krejčí s dcerou Kristianou zapózoval před stojanem se vzorně srovnaným krbovým dřívím.
Václav Upír Krejčí s dcerou Kristianou zapózoval před stojanem se vzorně srovnaným krbovým dřívím.

Před pěti lety se herec a mim Václav Upír Krejčí (53) s rodinou nastěhoval do Starých Řep, kde za pochodu budoval svoji chalupu, byt i ateliér. To vše pod jednou střechou.


„Dříve jsem měl byt a ateliér v Praze, jezdili jsme na chalupu a veškeré zařízení, včetně lednice, televize a nábytku jsme tak měli ještě dvakrát až třikrát jinde. Také manželku jsem v podstatě převážel uklízet na několik míst. To je zbytečný přepych a vyhazování peněz. Proto jsme všechno prodali a upravili si chalupu, kde máme všechno v jednom. Protože jsem šikovný, stal jsem se ve své nemovitosti i údržbářem,“ vysvětluje známý všeuměl Upír.

Nejraději má manželčinu pracovnu

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteDům, ve kterém se rozkládá Upírovo království, nese číslo dvě a patří k nejstarším v Řepích. Například trámy v kuchyni odolávají už zhruba 130 let červotočům a domácí pán je na ně jak se patří hrdý. Rád posedává u vkusného krbu, který vytápí i ostatní místnosti. „Navrhla ho moje žena Zuzana, která je architektka, a je vyroben z plechu, stejně jako schodiště,“ říká pyšně Upír. Kolem krbu panuje i jeden věčný spor. Zatímco on má rád, když je krbové okénko začouzené, žena ho naopak čistí. Nejoblíbenější Upírovou místností v domě je kromě WC jednoznačně pracovna, nikoli však jeho. „Nejraději vysedávám v pracovně své ženy, do té své se kvůli bordelu nevejdu,“ vysvětluje. O pěstování zeleniny a koření se stará manželka a manuálně zručný Upír prý opraví téměř vše, co je potřeba. „Co chci, to si v domě udělám!“ zdůrazňuje.

Kristiana měla štěstí

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšetePo narození holčičky před dvěma a půl lety řešili u Upírů problém, jaké jméno dceři vyberou. Vybírali, vybírali, ale shodnout se nemohli. Až do té doby, než Upírův zrak padl na ceduli se jménem ulice umístěné na zdi jejich domu. Bylo na ní Kristiánova ulice. A tak dali dceři jméno Kristiana. „Jméno nám na úřadě povolili, ale sami jsme si museli vybrat datum svátku, protože v kalendáři neexistuje. Když jsem se jednou svěřil Ivanu Mládkovi, jak jsme na to jméno přišli, řekl mi, že má naše dcera kliku, že nebydlíme v ulici Wilhelma Piecka,“ směje se Kliknutím zvětšeteVáclav Upír Krejčí.


Autor: Jaroslav BENDA
Foto Aha! – Jaroslav Benda

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.